هشدار دیپلمات‌های سابق اروپا به ایران و آمریکا:

تاخیر در توافق به مخالفان شانس می دهد

هفت ديپلمات ارشد و سابق اروپا در نامه‌ای سرگشاده زمان توافق نهايی اتمی با ايران را «هم‌اکنون» دانسته و هشدار داده‌اند که «تاخير در اتخاذ تصميم‌های دشوار نهايی، احتمالا شانس بيشتری به کسانی می‌دهد که مخالف روند ديپلماتيک و به شکست کشاندن گفت‌وگوها» هستند.

به گزارش رادیو فردا اين نامه سرگشاده که روز چهارشنبه، ۱۴ آبان، در روزنامه بريتانيايی گاردين منتشر شده، به امضای خاوير سولانا، مسئول اسبق سياست خارجی اتحاديه اروپا، آنا پالاسیو، وزير امور خارجه سابق اسپانيا، کارل بيلدت، وزير امور خارجه سابق سوئد، اما بونينو، وزير امور خارجه سابق ايتاليا، نوربرت روتگن، رئيس کميته امور خارجی مجلس آلمان، رابرت کوپر، ديپلمات سابق بريتانيايی، و ژان ماری گئنو، رئيس گروه بين‌المللی بحران، رسيده است.

به نوشته اين ديپلمات‌ها، اکنون که «راه‌حل‌های خلاقانه فنی فرموله شده‌اند، توافقی که هم به طور موثر و صلح‌آميز، نگرانی‌های قدرت‌های جهانی درباره برنامه اتمی ايران را مرتفع کند و هم به آرمان‌های مشروع و حق حاکميت ايران احترام بگذارد، در دسترس است».

نويسندگان اين نامه هشدار داده‌اند که «هزينه شکست» در رسيدن به توافق نهايی، برای قدرت‌های جهانی به معنی «تضعيف نظارت» بر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی و برای ايران به معنی «تشديد تحريم‌ها و انزوای بيشتر» خواهد بود.

هم ايران و هم آمريکا گفته‌اند که به دنبال رسيدن به توافق نهايی تا ضرب‌العجل سوم آذر هستند، اما در عين حال ديگری را مقصر شکست احتمالی مذاکرات معرفی کرده‌اند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله