بی‌اطلاعی از سرنوشت درآمد ۱۲۷هزار موقوفه٬ یک‌ میلیون رقبه و ۱۸هزار بقعه و امامزاده

احمد شرفخانی٬ معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از وجود یک میلیون و ۲۰۰ هزار رقبه٬ ۱۲۷ هزار موقوفه٬ هشت هزار و ۱۵۱ بقعه و ۱۰ هزار امامزاده در ایران خبر داد.

به گزارش ایرنا آقای شرفخانی روز جمعه (سوم آذر) این مطلب را بیان کرده و افزوده در ایران ۳۳ پیامبر «واجب التعظیم» مدفون هستند.

به گزارش دیگربان، وی همچنین اظهار کرده که «۲۰ درصد درآمد حاصل از موقوفات صرف برنامه‌های فرهنگی و مابقی برای فعالیت‌های عمرانی و مدیریت بقاع اختصاص داده می‌شود.»

شرفخانی به میزان درآمد‌ سالانه موقوفات٬ رقبه‌ها٬ بقاع و امامزاده‌ها هیچ اشاره‌ای نکرده است.

«امامزاده‌ها» و «بقاع متبرکه» یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی سازمان اوقاف محسوب می‌شوند که گردش مالی این اماکن مذهبی روشن نیست.

گروهی از نمایندگان تلاش‌ها برای اطلاع از گردش مالی هشت هزار امامزاده را در مجلس آغاز کرده‌اند٬ اما تاکنون تلاش آن‌ها به نتیجه‌ای نرسیده است.

بسیاری از مرغوب‌ترین زمین‌های شهر‌های مهمی همچون تهران با این عنوان که «وقف» شده‌اند در مالکیت سازمان اوقاف و چند نهاد مذهبی قرار دارد.

از میان دقیق درآمد‌های هنگفت این موقوفه‌ها که در اختیار سازمان امور اوقاف و امور خیریه قرار می‌گیرد٬ هیچ اطلاعی در دست نیست.

محمود احمدی‌نژاد سال ۱۳۹۰ تلاش‌های گسترده‌ای برای خارج کردن اداره اموال وقفی از زیرنظر این سازمان تحت نظر آقای علی خامنه‌ای آغاز کرد که در ‌‌نهایت موفق به این کار نشد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به طور مستقیم از سوی آقای خامنه‌ای منصوب می‌شود. حیدر مصلحی وزیر اطلاعات کنونی٬ پیش‌تر رئیس این سازمان بود.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله