مرکز مطالعات بین‌المللی بنیادگرایی در لندن

بین ۱۴۰ تا ۶۰۰ شهروند اروپایی برای جنگ علیه بشار اسد به ‌سوریه رفته‌اند

“مرکز مطالعات بین‌المللی بنیادگرایی” در لندن اعلام کرد بین ۱۴۰ تا ۶۰۰ شهروند اروپایی برای جنگ علیه بشار اسد به ‌سوریه رفته‌اند. بیشتر این جنگجویان اسلام‌گرا هستند. اخیرا یک واعظ اتریشی کوشید به سوریه برود.

فاصله حداقل تا حداکثر تعداد اروپایی‌هایی که براساس گزارش مرکز مطالعات بین‌المللی بنیادگرایی به شورشیان سوریه پیوسته‌اند، بسیار زیاد است. اما این گزارش تاکید کرده  که حضور داوطلبان اروپایی در سوریه به کابوس سرویس‌های اطلاعاتی غرب تبدیل شده است.

تحقیق درباره حضور اسلامگرایان اروپایی در سوریه را “آرون. وای. زلین” از محققان مرکز مطالعاتی لندن انجام داده است. او وظیفه بررسی ۴۵۰ رسانه عربی و غربی و آگهی‌های تسلیت پایگاه‌های اینترنتی جهادگرایان را به‌عهده دارد.

فاصله زیاد ارقام ارائه شده در این گزارش نشانه‌آن است که اطلاعات زلین هم بر ارقام رسمی متکی است و هم بر برآوردهای سرویس‌های مخفی نقل شده در رسانه‌ها.

 

سوریه، قطب جهادگران

زلین معتقد است که سوریه در حال حاضر به یکی از مهمترین کشورها برای جهادگران اسلامی تبدیل شده است. در ماه مارس امسال “محمد محمود” واعظ اتریشی که همواره برای جهاد در راه خدا تبلیغ می‌کرده در شهر هاتای ترکیه دستگیر شد. هاتای در نزدیکی مرز سوریه واقع شده است و محمد محمود به آنجا رفته بود تا به شورشیان سوریه بپیوندد.

شبه‌نظامیان اسلام‌گرا مثل قبایل کوچ‌نشین عمل می‌کنند. آنان سال‌ها در افغانستان و عراق جنگیدند و حال سوریه را جذاب‌ترین مکان برای فعالیت خود می‌دانند.

چهار سناریو در ترسیم آینده سوریه

گزارش مرکز مطالعات بنیادگرایی حاکی از آن است که در ماه‌های اخیر بین ۱۴۰ تا ۶۰۰ اروپایی به سوریه رفته‌اند و درحال حاضر نیز بین ۷۰ تا ۴۴۰ نفر از آن‌ها در سوریه به‌سر می‌برند. برخی از این رزمندگان در این میان کشته شده و یا به کشورهای خود بازگشته‌اند.

شورشیانی از آلبانی، بلغارستان، دانمارک، فرانسه، بریتانیا، کوسوو، سوئد و اسپانیا در میان کشته شدگان بوده‌اند. از آلمان در ماه‌های اخیر بنا به گزارش مرکز مطالعات بنیادگرایی ۳ تا ۴۰ شورشی به سوریه رفته‌اند و اکنون نیز یک تا ۳۷ نفر در این کشور می‌جنگند، اما آلمانی‌ها تاکنون کشته نداده‌اند.

رزمندگان اروپایی مسلمان و غیرمسلمان

گزارش مرکز مطالعات بین‌المللی بنیادگرایی ارزیابی می‌کند که کمتر از ده درصد افراد مسلحی که اکنون علیه بشار اسد می‌جنگند خارجی هستند و حدود یک‌درصد آن‌ها از اروپا به سوریه رفته‌اند. برخی از داوطلبان بین‌المللی زیر پرچم جبهه نصرت می‌جنگند که یک گروه به‌شدت متعصب نزدیک به القاعده شناخته شده است.

آرون وای زیلین، تهیه کننده گزارش تازه مرکز مطالعات بین‌المللی بنیادگرائی تاکید می‌کند همه اروپائی‌هایی که برای مبارزه با رژیم بشاراسد به سوریه رفته‌اند، بنیادگرا نیستند. بسیاری از آن‌ها با توجه به شرایط غیرانسانی حاکم بر سوریه با هدف کمک به مردم این کشور جان خود را به‌خطر انداخته‌اند.

سرویس‌های اطلاعاتی غرب بیمناک آن‌ هستند که برخی از داوطلبان اروپایی در جنگ داخلی سوریه بینادگراتر شوند و ساخت مواد منفجره دست‌ساز را بیاموزند و در بازگشت دست به عملیات تخریبی در کشور خودشان بزنند.

هفته گذشته پلیس آمریکا یک جوان ۳۰ ساله را که ظاهرا در کنار اعضای جبهه النصره سوریه می‌جنگیده دستگیر کرد. او عکس خود را در حالی که خمپاره‌انداز در دست داشت در فیس‌بوک قرار داده بود.

گزارش مرکز مطالعات بین‌المللی بنیادگرایی در لندن روشن نکرده است که چه تعداد از اروپایی‌های حاضر در جنگ داخلی سوریه تبار شرقی دارند و چه تعداد از آن‌ها دارای تبار اروپایی هستند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله