واگذاری ۱۲۰ پروژه اکتشاف مواد معدنی ایران به روسیه

بیش از 100 پروژه معدنی ایران واگذار شد؛ معادن ایران در چمبره روس‌ها و چینی‌ها

ملی مذهبی _ رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات ‌معدنی ایران از برنامه این سازمان برای واگذاری ۱۲۰ پروژه اکتشافی به کارشناسان روس خبر داد و گفت همکاری با چینی‌ها نیز در این زمینه در دستور کار قرار دارد.

علیرضا شهیدی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات ‌معدنی ایران روز شنبه ۲۷ آبان به خبرگزاری ایلنا گفت این سازمان قرار است ۴۲۰ پروژه در اکتشاف مواد معدنی در ایران انجام که ۱۲۰ مورد آن به روس‌ها واگذار می‌شود.

شهیدی درباره دلیل واگذاری اکتشاف معادن ایران به روسیه گفت «سازمان زمین‌شناسی برای اتمام این پروژه‌ها پنج سال زمان دارد، بنابراین و از آنجایی که این پروژه کار زیادی می‌طلبد به فکر همکاری با شریک خارجی افتادیم و از یک سال پیش با روس‌ها وارد مذاکره شدیم تا اکتشاف مواد معدنی در بخشی از مناطقی که در اختیار سازمان زمین‌شناسی است را به کارشناسان این کشور واگذار کنیم.» 

او ادامه داد: «در صورتی که کمیسیون اقتصادی ایران و روسیه در ۱۲ و ۱۳ آذر برگزار شود، تفاهم‌نامه این همکاری در همان تاریخ منعقد می‌شود.»

معاون وزیر صمت گفت که کارشناسان اکتشافی روس «صاحب‌سبک» هستند و در سالیان گذشته نیز در ایران پروژه‌هایی را در زمینه اکتشافات معدنی ایران اجرا کردند و اکنون پیش‌بینی می‌شود بیش‌تر از ۱۰۰ نفر کارشناس روسی برای اکتشاف مواد معدنی به ایران وارد شوند و در قالب یک پیمانکار این پروژه را پیش ببرند. 

رئیس سازمان زمین‌شناسی همچنین گفت: هر آنچه از مواد معدنی که در این پروژه کشف شود، در اختیار سازمان زمین‌شناسی و پس از آن در اختیار وزارت صنعت معدن تجارت قرار می‌گیرد. البته هنوز مشخص نیست چه ذخایری در این مناطق شناسایی می‌شود.

شهیدی همچنین گفت سازمان زمین‌شناسی برای اکتشاف مناطقی که در اختیار دارد همکاری با چینی‌ها را هم در دستور کار قرار داده است و در صورت حصول توافق رویه کار با چینی‌ها همانند کار با روس‌هاست.

اقتصاد ایران به دلیل تحریم‌ها و سیاست‌های ماجراجویانه حکومت جمهوری اسلامی در انزوای بین‌المللی قرار دارد و به این دلیل شرکت‌های روسی و چینی حضور انحصاری در بازار ایران دارند.

دولت جمهوری اسلامی در فروردین ماه ۱۴۰۰ سند همکاری اقتصادی ۲۵ ساله را با کشور چین امضا کرده است که مفاد این سند به درخواست طرف چینی محرمانه باقی مانده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله