مقام اسبق وزارت بهداشت، دلایل عدم ارسال آمار را نامشخص و یا به بهانه‌های امنیتی اعلام کرد

بی‌خبری 3 ساله‌ سازمان بهداشت جهانی از آمارهای بهداشت ایران

ملی مذهبی _ مدیرکل اسبق امور بین‌الملل وزارت بهداشت افشا کرد که از اواسط سال ۲۰۲۱ میلادی تاکنون داده‌های بهداشتی ایران به سازمان جهانی بهداشت (WHO) ارسال نشده است.

دکتر محسن اسدی‌لاری، مدیرکل اسبق امور بین‌الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری سلامت‌نیوز اعلام کرد که سه سال است هیچ آماری از وضعیت بهداشت در ایران به سازمان جهانی ارسال نشده و این موضوع در تناقض با تکالیف قانونی و تعهدات بین‌المللی ایران در زمینه همکاری‌های بهداشتی با این سازمان است.

این مقام اسبق وزارت بهداشت، دلایل عدم ارسال آمار را نامشخص و یا به بهانه‌های امنیتی اعلام کرد و گفت که از زمان ترک مسئولیتش، این همکاری قطع شده و در سه سال گذشته، داده‌های بهداشتی ایران به WHO ارائه نشده‌اند.

وی اشاره کرد که وضعیت داده‌های بهداشتی ایران در این مدت «نابهنجار» بوده است.

همچنین براساس گزارش خبرگزاری سلامت‌نیوز، دکتر محسن نقوی، استاد ایرانی مؤسسه سنجش و ارزیابی سلامت در دانشگاه واشنگتن، نیز این صحبت‌ها را تایید کرده و اذعان داشت که مسولان ایرانی از سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون داده‌های بهداشتی جدیدی به سازمان جهانی بهداشت ارائه نکرده است.

وی اظهار داشت که نگرانی‌های امنیتی وزارت بهداشت ایران درباره استفاده از این داده‌ها توسط سازمان‌های جاسوسی مانند CIA امریکا بی‌اساس است، چرا که این داده‌ها تنها برای تحقیقات علمی و ارزیابی وضعیت سلامت جمعیت‌ها استفاده می‌شوند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله