اسحاق جهانگیری:

بیایند و بگویند آمار رییس جمهور صحیح نیست

اسحاق جهانگیری معاون اول دولت  در گفت و گو  با ویژه نامه ایران  با اشاره به آمارهای دولت از مخالفان این آمارها خواست سند های خود را ارائه دهند.

بخش هایی از این  گفت و گو به نقل از خبرآنلاین به شرح زیر است:

– دولت این تصور را ندارد که فقط کسانی که در دولت حضور دارند سرمایه انسانی هستند بلکه دولت فکر می‌کند چهره‌های تحصیلکرده و علمی و مجربی که در گوشه‌ای از کشور خدمت می‌کنند نیز می‌توانند در باز کردن گره‌ها و پیش رفتن راهکار‌ها به دولت کمک کنند.

-دکتر روحانی در گزارش 100 روزه خود تلاش کرد تا آنجا که تعبیر به تخریب دولت گذشته نشود، شرایط را توضیح دهد. یکی از انگیزه‌های ارائه این گزارش این بود که مردم بدانند دولت یازدهم، قوه مجریه را در چه شرایطی تحویل گرفته است. در همین راستا توضیح مسائل اقتصادی از اهمیت زیادی برخوردار بود.

-ما هر تصمیمی می‌گیریم علاقه‌مند هستیم که منتقدین درباره آن صحبت بکنند. چون نمی‌خواهیم بر اثر تصمیم ما هزینه جدیدی بر ملت تحمیل شود. دولت در این مدت تلاش کرد تا با این ویژگی‌ها تصمیمات جدیدی را برای تغییر شرایط کشور اتخاذ کند.

-دولت تنها سه ماه است که بر سر کار آمده است با این حال توانسته اعتماد فعالان اقتصادی و مردم را به خود جلب کند و آنها را به این باور برساند که این دولت شرایطی را به‌وجود آورده است که شوک‌های اقتصادی جواب نخواهد داد. نمونه‌اش آن که توافق‌های ژنو موجب نشد تا قیمت دلار به طرز وحشتناکی سقوط کند یا اگر توافقی صورت نمی‌گرفت قیمت در جهتی دیگر بالا رود.

-معمولاً دولت‌ها در یک سال اول خود در عالم تبلیغات قبل از انتخابات هستند. برخی از دولت‌ها طی هشت سال دولت‌داری خود در دوران پیش از انتخابات هستند. برخی رئیس‌جمهور‌ها بعد از پایان دوران خود حتی یک بار حاضر نشدند پاسخگوی عملکرد خود باشند. در مقابل هر سئوالی سعی می‌کردند با سئوال دیگری از پاسخ فرار کنند. در مقابل هر بحرانی که پیش می‌آمد که دولت باید پاسخگوی آن می‌بود با ایجاد یک بحران مصنوعی از آن بحران به بحران دیگری کشور را ارجاع دادند.

-رئیس‌جمهور از روز نخست وارد حساب و کتاب شد و با آمار و ارقام سخن گفت. آنهایی که می‌گویند سیاه‌نمایی است بیایند بگویند این آمار صحیح نیست و آمار غیر از این است.

-این دولت قبل از شروع به کارش و بعد از شروع آن مشخص بود که در طول 4 سال نخست دولت دکتر روحانی چه کار‌هایی را باید انجام دهد. اکنون مشخص است که باید امسال وضع رکود چه شود، نرخ تورم‌ تا چد حدی پایین بیاید، مشخص است که باید ثبات به اقتصاد کشور بازگردد، باید رونق به‌وجود آید، تک‌نرخی کردن ارز باید به‌وجود آید، فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در سال آینده انجام شود. برای سال سوم نیز برنامه‌ریزی شده است که چه کار‌ی باید انجام شود. این دولت تنها دولتی است که از این منظر برای سال به سال استقرار خود برنامه دقیقی دارد.

-اگر تحریم‌ها کاهش یابد، موفقیت‌های دولت در زمینه اقتصادی بیشتر خواهد بود ولی اگر کاهش نیابد در بد‌ترین حالت هم دولت سناریویی برای اداره کشور دارد.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله