پس از اخراج ده ها استاد دانشگاه رخ داد

بیانیه‌ دانشگاهیان بیرون از ایران در اعتراض به اخراج اساتید دانشگاه‌های کشور

ملی مذهبی _ ده‌ها چهره دانشگاهی خارج از ایران با انتشار بیانیه‌ای با عنوان “بیانیه‌ همبستگی با جامعه‌ دانشگاهی ایران” ، موج جدید فشارها، تهدیدها و اخراج‌ها در دانشگاه‌‌های ایران را محکوم کردند.

نویسندگان این بیانیه با اشاره به موج جدید فشارها، تهدیدها و “اخراج‌ها و بازنشستگی زود‌رس و اجباری” اساتید منتقد، “برخوردهای امنیتی و مجازات استادان ناهمسو با حکومت” را محکوم کرده‌اند.

بیانیه‌ همبستگی با جامعه‌ دانشگاهی ایران با اشاره به این که این‌گونه فشارها علیه دانشگاهیان پدیده جدیدی نیست می‌افزاید که این رویکرد “از همان فردای فاجعه‌ انقلاب فرهنگی سال ۱۳۵۹ و فرایند موسوم به اسلامی کردن آموزش عالی آغاز شد و در همه چهل و سه سال گذشته ادامه داشته است”.

امضاکنندگان این بیانیه که در میان آن‌ها نام‌های آشنایی چون ژانت آفاری، یرواند آبراهامیان، تورج اتابکی، فریدون خاوند، فرهاد خسروخاور، مهرزاد بروجردی و سعید پیوندی دیده می‌شود، با اشاره به این که “حکومت در پیِ هر بحران بزرگ سیاسی به سراغ دانشگاه می‌آید و بر شدت فشار و برخوردهای امنیتی خود با استادان و دانشجویان می‌افزاید”، اعمال نظارت ایدئولوژیک حکومت بر دانشگاه را سیاست دیرپای جمهوری اسلامی توصیف کرده‌اند و آن را ناقض اصول و معیارهای آکادمیک به‌ رسمیت ‌شناخته‌شده‌ در دنیای امروز دانسته‌اند.

در هفته‌های اخیر، اخراج چهره‌هایی سرشناس چون علی شریفی زارچی از دانشگاه شریف، حمیده خادمی و آمنه عالی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران و همچنین ممانعت از تدریس حسین علایی، استاد دانشگاه تهران واکنش‌های انجمن‌های علمی و تشکل‌های دانشجویی را به دنبال داشته است.

در ادامه موج اخراج اساتید منتقد، سارا ملکان استاد دانشگاه امیرکبیر نیز پس از پایان مرخصی دوران زایمان خود برای دریافت برنامه درسی به دانشگاه بازگشته، اما نامه قطع همکاری دریافت کرده است. او با “امنیتی شدن دانشگاه امیرکبیر” و رویکرد مدیریتی در آن مخالفت کرده بود.

مهام میقانی، استاد دانشکده هنرهای نمایشی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران نیز بر اساس گزارش منابع خبری دانشجویان، از این دانشگاه اخراج شده است.

گفته می‌شود اخراج این استاد بدون ابلاغ و به صورت تلفنی به او اطلاع داده شده است. میقانی سال گذشته در اوج جنبش خیزش مردمی در اعتراض به دستگیری دانشجویان کلاس‌های درس خود را متوقف کرده بود.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله