معاون نخست وزیر سوریه

بشار اسد آماده پذیرش آتش بس است/ جنگ به بن بست رسیده

یک مقام ارشد دولت سوریه از آمادگی حکومت این کشور برای برقراری آتش‌بس در جنگ با مخالفان مسلح سخن گفته است.

به گزارش بی بی سی روزنامه گاردین، چاپ بریتانیا، در شماره روز ٢٠ سپتامبر (٢٩ شهریور)، متن مصاحبه با قدری جمیل، معاون نخست وزیر سوریه را منتشر کرده که گفته است جنگ بین نیروهای دولتی و مخالفان مسلح به بن‌بست رسیده و حکومت آماده است آتش‌بس در این جنگ را بپذیرد.

به گفته وی، بشار اسد، رئیس جمهوری، در اجلاس بین‌المللی سوریه – موسوم به ژنو -٢ – پیشنهاد خواهد کرد که بین نیروهای دولتی و مخالفان مسلح آتش‌بس برقرار شود. این اجلاس طرح مشترک آمریکا و روسیه است و قرار است با شرکت قدرت‌های جهانی و کشورهای منطقه‌ای تاثیرگذار بر بحران سوریه در ژنو برگزار شود اما هنوز تاریخ مشخصی برای آن تعیین نشده است.

معاون نخست وزیر سوریه گفته است که هیچ یک از دو طرف جنگ در آن کشور توانایی برنده شدن در این درگیری را ندارد در حالی که این جنگ دو سال ادامه داشته و بیش از یکصد هزار کشته برجای گذاشته است.

آقای جمیل، که به عنوان معاون اقتصادی نخست وزیر مسئول اداره امور مالی سوریه است، همچنین گفته است که جنگ “خسارات فاجعه باری” را بر اقتصاد این کشور وارد کرده است. وی خسارت این جنگ را تاکنون حدود یکصد میلیارد دلار، معادل دو سال تولید داخلی در شرایط عادی، تخمین زده است.

قدری جمیل در توضیح نظر خود درباره آتش‌‎بس افزوده است: “نه مخالفان مسلح و نه حکومت سوریه توانایی شکست طرف دیگر را ندارد و توازن صفر قوا برای مدت‌ها قابل تغییر نخواهد بود.”

معاون نخست وزیر سوریه گفته است جنگ به بن‌بست رسیده و نجات کشورش مستلزم توقف درگیری است

به گفته معاون نخست وزیر سوریه، در صورت برقراری آتش‌بس، لازم است نیروهای بین‌المللی پاسدار صلح از کشورهای بی‌طرف بر حفظ این آتش‌بس نظارت کنند. برقراری آتش‌بس زمینه مذاکره برای حل نهایی بحران را فراهم خواهد کرد.

این مقام سوری گفته است که پس از برقراری آتش‌بس، باید دخالت خارجی در جنگ داخلی سوریه متوقف شود و یک روند سیاسی برای حل این بحران به جریان افتد زیرا “تنها به این ترتیب است که مردم سوریه می‌توانند بدون مداخله خارجی و به روشی دموکراتیک، در مورد سرنوشت خود تصمیم‌گیری کنند.”

اظهارات قدری جمیل با موضع اعلام شده حکومت سوریه در مورد عزم به شکست مخالفان مسلح و ادامه حکومت بشار اسد همسو نیست اما با توجه به موقعیت خاص آقای جمیل، به ویژه ارتباط نزدیک با دولت روسیه، نظرات او معمولا با اهمیت تلقی شده است.

 

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله