پهپادهای این حمله به‌صورت پنهانی به اعماق خاک روسیه منتقل شده بودند

بزرگترین عملیات پهپادی اوکراین در قلب روسیه؛ ۴۰ بمب‌افکن هدف قرار گرفتند

ملی مذهبی _ سرویس امنیتی اوکراین (SBU) روز شنبه اعلام کرد که این کشور عملیاتی بزرگ و پیچیده را برای هدف قرار دادن بمب‌افکن‌های استراتژیک روسیه در داخل خاک این کشور آغاز کرده است؛ عملیاتی که به گفته مقام‌های اوکراینی، طی آن دست‌کم ۴۰ فروند هواپیمای نظامی آسیب دیده‌اند.

در بیانیه‌ای که بعدازظهر یکشنبه از سوی این نهاد امنیتی اوکراین منتشر شده با اشاره به اینکه «بمب‌افکن‌های استراتژیک دشمن به‌صورت گسترده در خاک روسیه در حال سوختن هستند» آمده است: «این حمله بخشی از یک عملیات ویژه وسیع برای نابودی هواپیماهای بمب‌افکن روسیه است.»

سازمان امنیت اوکراین SBU  اعلام کرد که در یک عملیات هماهنگ‌شده به چهار فرودگاه نظامی روسیه حمله کرده و ۴۰ فروند هواپیمای نظامی را از بین برده است. این حمله بیش از همه علیه پایگاه‌ نظامی بِلایا در شرق سیبری و حدود ۴۲۰۰ کیلومتری مرز اوکراین انجام شده است.دیگر هدف این حملات پایگاه‌های نیروی هوایی روسیه در دیاگیلِوو، ایوانووو و اولنیا در منطقه مورمانسک در سرزمین‌های روسیه در قطب شمال بوده است.

در ویدیوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، ردیفی از بمب‌افکن‌های سنگین روسیه در حال آتش‌سوزی در مکانی نامشخص دیده می‌شوند. رسانه‌های اوکراینی گزارش داده‌اند که این عملیات با نام رمز «تار عنکبوت» شناخته می‌شود و برنامه‌ریزی آن حدود یک سال و نیم به طول انجامیده است.

این عملیات چهار پایگاه مهم هوایی در مناطق مختلف روسیه را هدف قرار داده:

  • دیگیلیوو در منطقه ریازان،
  • ایوانوو در منطقه ایوانوو،
  • بلایا در منطقه ایرکوتسک واقع در جنوب شرق سیبری، بیش از ۴ هزار کیلومتر دورتر از خط مقدم،
  • و اُلِنیا در منطقه مورمانسک، حدود ۲ هزار کیلومتر از مرز اوکراین.

گفته می‌شود پهپادهایی که در این حملات استفاده شدند، به‌صورت پنهانی به اعماق خاک روسیه منتقل، در مکان‌هایی مخفی و سپس از راه دور به سمت اهداف پرتاب شده‌اند.

اوکراین پیش‌تر در ماه مارس اعلام کرده بود که نوعی پهپاد جدید با برد تا ۳ هزار کیلومتر توسعه داده، اما اطلاعاتی درباره نوع یا ظرفیت کلاهک آن ارائه نکرده بود.

تصاویر ماهواره‌ای منتشرشده از این چهار پایگاه، حضور مدل‌های مختلفی از هواپیماهای استراتژیک روسیه را تأیید می‌کند؛ از جمله:

  • Tu-95 (قدیمی‌ترین بمب‌افکن روسیه متعلق به دوران شوروی که اکنون برای پرتاب موشک‌های کروز استفاده می‌شود)،
  • Tu-22M3 (قادر به حمل موشک‌های Kh-22 و Kh-32 با سرعتی بیش از ۴ هزار کیلومتر در ساعت)،
  • Tu-160 (بمب‌افکن مافوق صوت سنگین)،
  • و A-50 (هواپیمای شناسایی راداری که وظیفه کشف پدافندهای هوایی و هدایت حملات هوایی روسیه را دارد).

این عملیات در حالی انجام شده که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، از دیدار با وزیران دفاع و امور خارجه، رئیس ستاد کل ارتش و مقام‌های ارشد امنیتی خبر داده و تأکید کرده که «برای دفاع از استقلال، کشور و مردم‌مان، همه اقدامات لازم در حال انجام است.»

او همچنین اعلام کرد که این جلسات با هدف تعیین وظایف فوری و مشخص کردن مواضع اوکراین پیش از دور دوم مذاکرات با روسیه در استانبول برگزار شده‌اند. این مذاکرات قرار است روز دوشنبه، دوم ژوئن، با محوریت آتش‌بس، آزادی اسرا و بازگرداندن کودکان اوکراینی که به‌زور به روسیه منتقل شده‌اند، برگزار شود. زلنسکی تأکید کرده که اولویت اصلی کی‌یف، برقراری آتش‌بس فوری و بدون قید و شرط است.

روسیه عملیات اوکراین را تایید کرد

مقامات روسیه تایید کردند که پهپادهای اوکراین در قلب خاک این کشور به کار گرفته شده‌اند اما چیزی از تخریب هواپیماهای جنگی این کشور نگفتند.

وزارت دفاع روسیه در کانال تلگرام اعلام کرد: «در منطقه مورمانسک و ایرکوتسک چندین هواپیما پس از پرتاب پهپادهای  First Person View  FPV  از منطقه‌ای در مجاورت این فرودگاه‌ها آتش گرفته‌اند.»

به گفته وزارت دفاع روسیه این انفجارها تلفات جانی نداشته‌ و چند نفر در این رابطه دستگیر شده‌اند.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله