واکنش‌ها به برهنه شدن یک زن دانشجو در اعتراض به حجاب اجباری

برهنه شدن دختر دانشگاه علوم تحقیقات؛ گزارشگر ویژه سازمان‌ملل واکنش نشان داد

ملی مذهبی _ حرکت اعتراضی دختر دانشجوی دانشگاه علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد تهران موج گسترده‌ای از واکنش‌ها را به همراه داشته است.

از جمله آنها، مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر ایران به بازداشت این دختر دانشجو که در اعتراض به حجاب اجباری لباس‌های خود را از تن درآورد، واکنش نشان داد.

این مقام شامگاه شنبه (۱۲ آبان / ۲ نوامبر) ویدیویی را که حضور اعتراضی این زن در محوطه دانشگاه را نشان می‌دهد، با انتشار پیامی در شبکه اکس (توییتر سابق) باز نشر و تصریح کرد، “این حادثه و همچنین پاسخ مقامات ایران را به دقت رصد خواهد کرد”.

آنگونه که در خبرنامه تلگرامی دانشگاه امیرکبیر آمده است، براساس گزارش‌های غیررسمی دریافت‌شده نام این زن “آهو دریایی” معرفی شد که ۳۰ سال دارد و دانشجوی ترم ۷ زبان فرانسه دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات است.

در پیام خبرنامه امیرکبیر آمده است که او “پس از بازداشت توسط سازمان اطلاعات سپاه به بیمارستان روانپزشکی ایران واقع در جاده مخصوص فرستاده شده است”. همچنین گفته شده است، منابعی دیگر در بیمارستان روانپزشکی ایران تأیید کرده‌اند که “این فرد خود را آهو دریایی معرفی کرده است”.

در این میان، سازمان عفو بین‌الملل نیز به این واقعه واکنش نشان داده‌است. این نهاد حقوق بشری در پی انتشار ویدیوی مزبور در رسانه‌ها و برخورد مأموران با این زن از مقامات جمهوری اسلامی خواستار “ازادی فوری و بدون قیدوشرط” این دانشجو شده است.

عفو بین‌الملل همچنین از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است، از این دانشجوی بازداشتی “در برابر شکنجه و دیگر سوءرفتارها محافظت کرده و دسترسی او به خانواده و وکیل را تضمین کنند”.

در همین حال اینا شوچنکو، رهبر گروه فمینیستی «فمن» و کنشگر مدافع حقوق زنان ساعاتی پس از انتشار تصاویر برهنه شدن «اعتراضی» یک دختر دانشجو در ایران از او حمایت کرد.

رهبر اوکراینی گروه «فمن» که اغلب با حرکت اعتراضی بالاتنه برهنه اعضای آن شناخته می‌شود در یکی از توئیت‌های خود حرکت دانشجوی زن ایرانی را با حرکت دانشجوی معترض به حکومت کمونیستی چین در میدان تیان‌آنمن پکن در برابر یک تانک مقایسه کرد. اینا شوچنکو در یک توئیت دیگر از حرکت این زن دانشجو به عنوان تجلی «امید و نیروی بشریت در رد تسلیم شدن» ستایش کرد.

مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران نیز در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت که از «نزدیک» حادثه روز شنبه در دانشکده علوم تحقیقات تهران و واکنش مسئولان به آن را زیر نظر دارد.

در مقابل امیر محجوب، مدیرکل روابط عمومی و تشریفات دانشگاه آزاد در شبکه ایکس با بازنشر ویدئوی منتسب به همسر زن دانشجویی که روز شنبه برهنه شد نوشت: «آنچه امروز در دانشگاه علوم تحقیقات رخ داد نتیجه رفتار نامتعادل و غیراخلاقی فردی بود که با بی‌حرمتی‌ به منزلت انسانی قشر دانشجو و جایگاه مقدس دانشگاه بیش از پیش ضرورت مواجهه با یلگی‌ فرهنگی در بخش کوچکی از جامعه و اهمیت بازمهندسی فرهنگی را یادآوری کرد.»

از سوی دیگر خبرگزاری فارس در گزارش خود از این حادثه تلویحا به اعتراض این زن دانشجو به «حجاب اجباری» اذعان کرده و نوشته است: «این دانشجو با لباس نامناسبی در کلاس درس حاضر شده بود که پس از تذکر حراست دانشگاه برای رعایت قانون پوشش در محیط‌های دانشگاهی، برهنه شده و بدون لباس در محوطه دانشگاه تردد کرده است.‌»

انتشار ویدئویی از یک دانشجوی زن دانشگاه علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد تهران که گفته می‌شود، در اعتراض به فشارهای مداوم بسیج دانشجویی و حراست دانشگاه، لباس‌های خود را از تن درآورد، اکنش‌های زیادی را به همراه داشته است. شمار زیادی از کاربران فضای مجازی این اقدام را به عنوان “یک حرکت اعتراضی شجاعانه” ارزیابی کردند.

خبرنامه دانشگاه امیرکبیر روز گذشته (شنبه ۱۲ آبان) در گزارشی که به این رویداد پرداخت، از جمله نوشت اقدام این دانشجو “پس از چندین هفته آزار و اذیت توسط نیروهای بسیج و حراست دانشگاه و به دنبال تعرض یک نیروی بسیجی به دلیل نداشتن مقنعه و همچنین پاره کردن لباسش توسط نیروهای حراست” صورت گرفت.خبرنامه دانشگاه امیرکبیر روز گذشته (شنبه ۱۲ آبان) در گزارشی که به این رویداد پرداخت، از جمله نوشت اقدام این دانشجو “پس از چندین هفته آزار و اذیت توسط نیروهای بسیج و حراست دانشگاه و به دنبال تعرض یک نیروی بسیجی به دلیل نداشتن مقنعه و همچنین پاره کردن لباسش توسط نیروهای حراست” صورت گرفت. خبرنامه امیرکبیر در ادامه گزارش خود نوشت، این دانشجو “در مقابل و به نشانه اعتراض، تمامی لباس‌های خود را از تن درآورد. پس از این واقعه، او به سمت محوطه دانشگاه حرکت کرد که در آنجا به وسیله چهار نفر از نیروهای حراست دانشگاه علوم و تحقیقات ربوده و با فشار و ضرب و شتم به مکانی نامعلوم منتقل شد”.

در حالیکه وضعیت این دانشجوی بازداشتی دقیقا مشخص نیست و مقامات می‌کوشند، رفتار او را به “اختلالات روانی” نسبت دهند، کاربران فضای مجازی این اقدام را به عنوان “یک حرکت اعتراضی شجاعانه” ارزیابی کرده و برخی از چهره‌های سرشناس پشتیبانی خود را از او ابراز کرده‌اند.

کتایون ریاحی، بازیگر مطرح سینما که خود در دوران اعتراضات خیزش سراسری “زن، زندگی، آزادی” با سرباز زدن از حجاب اجباری از معترضان حمایت کرده و با فشار نیروهای امنیتی مواجه شده بود، در حساب اینستاگرام خود با انتشار عکس برهنه این دختر در این اقدام اعتراضی نوشت: «یکدیگر را تنها نمی‌گذاریم.»

واکنش‌ها به اقدام اعتراضی این دختر دانشجو در ایران همچنان ادامه دارد و بویژه در شبکه‌های اجتماعی بحث‌های گسترده‌ای بر سر آن شکل گرفته است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله