نگرانی نخست وزیر اسرائیل از دیدار احتمالی اوباما و روحانی

برنامه بنیامین نتانیاهو برای مقابله با لبخند روحانی

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل ، برای خنثی کردن اثر تلاش‌های حسن روحانی در نیویورک برنامه‌ای تدارک دیده است که از آن به عنوان برنامه «مقابله با لبخند» روحانی یاد می شود.

بر اساس این گزارش‌ها،  نتانیاهو که همانند رئیس جمهور ایران برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد راهی نیویورک می‌شود، در دیدار با رئیس جمهوری آمریکا و سایر مقامات جهانی تلاش می‌کند تا اثرات احتمالی ملاقات‌ها و برنامه‌های تدارک دیده شده از سوی حسن روحانی را «خنثی» کند.

«کارزار» نتانیاهو در «مقابله با لبخند روحانی» به‌ویژه قرار است از طریق رسانه‌های آمریکا اجرا شود و او سلسله مصاحبه‌هایی با رسانه‌های مهم آمریکایی خواهد داشت.

به گزارش روزنامه اسرائیلی معاریو، کارزار «مقابله با لبخند» روحانی زمانی تنظیم شد که مصاحبه رئیس جمهور ایران با شبکه ان‌بی‌سی آمریکا واکنش مثبت دولت ایالات متحده را در پی داشت و احتمال ملاقات باراک اوباما با حسن روحانی نیز گرچه محتاطانه مطرح شد.

در همین زمینه دفتر نخست وزیری اسرائیل روز پنج‌شنبه، بیست و هشتم شهریور، در بیانیه‌ای اظهارات آقای روحانی در مصاحبه با شبکه ان‌بی‌سی را «ریاکارانه» و «تلاش برای فریب جهان» توصیف کرد.

در بیانیه دفتر نخست وزیری اسرائیل آمده است که «ایرانی‌ها در رسانه‌های خبری فریب‌کاری می‌کنند تا سانتریفیوژهای‌شان همچنان بچرخد».

این بیانیه دولت اسرائیل همچنین می‌گوید: «حرف کافی نیست، بلکه اظهارات روحانی را باید در عرصه عمل محک زد.»

دفتر نخست وزیری اسرائیل همچنین نوشته است: «رژیم ایران بی‌گناهان را کشتار می‌کند و انکارکننده هولوکاست است.»

حسن روحانی در مصاحبه با ان‌بی‌سی در پاسخ پرسشی درباره هولوکاست،‌ قتل عام یهودیان در جنگ جهانی دوم، گفت که نه مورخ، بلکه سیاستمدار است.

حسن روحانی در مصاحبه با این شبکه تلویزیونی آمریکایی همچنین گفت که کشورش در جستجوی بمب اتمی نیست، و افزود که «اختیار تام» برای مذاکره بر سر برنامه هسته‌ای ایران را در دست گرفته است.

در همین حال کاخ سفید دیدار میان اوباما و روحانی را در صورتی که موفقیت‌آمیز باشد، به طور مشروط، امکان‌پذیر دانسته است.

خبرگزاری رویترز و نیز روزنامه وال استریت جورنال احتمال دیداری حتی در حد «خوش و بش» میان اوباما و روحانی را مهم دانسته‌اند.

در همین حال مقامات آمریکایی تایید کرده‌اند که روز سه‌شنبه، سوم مهرماه، در زمان سخنرانی حسن روحانی در سازمان ملل حضور خواهند داشت.

آقای اوباما در روزهای گذشته ارزیابی کرد که ایران در جستجوی مذاکره با آمریکاست، و گفت که حاضر است این آمادگی را «محک بزند».

قرار است که بنیامین نتانیاهو روز هشتم مهر با باراک اوباما دیدار و روز نهم مهر در همایش مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند؛ این سخنرانی شش روز پس از نطق روحانی در این مجمع انجام می‌شود.

سال گذشته   نتانیاهو با کشیدن «خط قرمزی» بر روی یک نمودار در مورد میزان اورانیوم غنی‌شده ایران تاکید کرد که جامعه جهانی باید تحریم‌های فلج‌کننده در مورد ایران را رعایت کند تا سران تهران ناچار به تغییر مسیر برنامه هسته‌ای خود شوند.

نخست وزیر اسرائیل گفته است که در ملاقات هشتم مهر با باراک اوباما چهار درخواست را درمورد برنامه اتمی ایران مطرح خواهد کرد و از آمریکا می‌خواهد ایران را وادار به قبول هر چهار شرط کند.

به گفته نتانیاهو، تنها ترکیب این چهار مرحله می‌تواند موجب توقف برنامه هسته‌ای ایران شود: توقف تمامی فعالیت‌های غنی‌سازی، بیرون بردن تمامی ذخایر اورانیوم غنی‌شده، برچیدن کامل سایت غنی‌سازی فردو در قم، و توقف تلاش‌های اتمی در مسیر پلوتونیوم.

اسرائیل همچنین از کنگره آمریکا خواسته است که بدون ملاحظهٔ «لبخندهای روحانی» بسته جدید تحریمی علیه ایران در خصوص بستن کامل شیر نفت صادراتی ایران و تحریم خرید گاز از ایران را تصویب کند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله