برمه همه زندانیان سیاسی اش را آزاد می کند

میانمار روز سه شنبه مدعی شد دیگر هیچ زندانی سیاسی ندارد.
یه هتوت سخنگوی رئیس جمهور میانمار در صفحه فیس بوک خود اعلام کرد: «به لطف دو دستور عفو که رئیس جمهور روز دوشنبه صادر کرد، دیگر هیچ زندانی سیاسی در این کشور وجود ندارد».

تین سین رئیس جمهور میانمار وعده داده بود همه زندانیان سیاسی را تا پایان سال 2013 آزاد کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از یانگون، هتوت مشخص نکرد چند زندانی سیاسی در زندان بودند و دقیقا چه زمانی آزاد شدند اما گفت: «می خواهم بگویم رئیس جمهور به وعده ای که به مردم داده بود عمل کرد و در پایان سال 2013 دیگر هیچ زندانی سیاسی وجود ندارد».
از سوی دیگر، آسوشیتد پرس به نقل از یکی از اعضای کمیته بررسی وضعیت زندانیان سیاسی در میانمار اعلام کرد در چارچوب وعده رئیس جمهور به آزاد کردن همه زندانیانیان سیاسی تا پایان سال 2013 پنج زندانی سیاسی روز سه شنبه آزاد شدند و انتظار می رود بقیه آنها در هفته اول ژانویه آزاد شوند.

.به گزارش شبکه تلویزیونی ای پی تی ان، میانمار روز سه شنبه، پنج زندانی سیاسی را در این کشور آزاد کرد. هفته آینده نیز قرار است در راستایی تحقق وعده رئیس جمهور میانمار برای آزادی همه زندانیان سیاسی تا پایان سال 2013 میلادی، عده دیگری از این زندانیان آزاد شوند. 
تین سین رئیس جمهور میانمار روز دوشنبه این هفته، افرادی را که به علت جرایم سیاسی مانند فعالیت در تشکیلات غیرقانونی، خیانت، اهانت به دولت و همچنین نقض قوانین مربوط به تجمعات صلح آمیز محکوم یا متهم شده اند، عفو کرد. پنج زندانی آزاد شده در روز سه شنبه نیز در بازداشتگاه های محلی و همچنین زندان بد نام «اینسِین» در یانگون حبس شده بودند. دو نفر از زندانیان آزاد شده از بازداشتگاه اینسین که « نینگ تون» و «آنگ مین نینگ» نام دارند، به علت برگزاری راهپیمایی بدون مجوز به هفت ماه حبس محکوم شده بودند. این دو نفر بر اساس بند هجده از قانون تجمعات صلح آمیز مجرم شناخته شده بودند. 
یکی از زندانیان آزاد شده به نام «آنگ وین» می‌گوید: « بند هجده، قانونی است که اصلاً نباید وجود داشته باشد. این قانون مغایر با قانون اساسی است». 
طبق اعلام کمیته منصوب شده دولت میانمار برای رسیدگی به وضع زندانیان سیاسی، دویست فعال سیاسی که قرار است به علت اتهامات سیاسی محاکمه شوند نیز تبرئه خواهند شد.

تین سین رئیس جمهور اصلاح طلب میانمار در سفر جولای گذشته به انگلیس قول داده بود تا زندانیان سیاسی را مورد عفو عمومی قرار دهد. وی همچنین قول داده بود که تا پایان سال 2013 میلادی هیچ زندانی سیاسی در میانمار وجود نخواهد داشت.

 اتحادیه اروپا، آمریکا و سایر کشورهای غربی سرمایه گذاری خود در میانمار را افزایش داده و بخش زیادی از تحریم های اعمال شده بر ضد این کشور را لغو کرده اند. این تصمیم  در پاسخ به اصلاحات سیاسی دولت میانمار و آزادی زندانیان سیاسی صورت گرفته است.

دولت اصلاح گرای میانمار از مارس 2011 میلادی تشکیل شده و تلاش زیادی را برای اجرای اصلاحات سیاسی آغاز کرده است. در سال های پایانی حکومت نظامیان در میانمار بیش از 2500 فعال سیاسی، روزنامه نگار، سیاستمدار و حتی کمدین و هنرمند در زندان های میانمار بودند.یک فعال سیاسی برجسته میانماری در این باره تاکید کرد، 38 زندانی محکوم شده و 192 فعال سیاسی که منتظر محاکمه و یا تحت بازجویی هستند از سوی دولت آزاد می شوند.

روند اصلاحاتی که از سه سال پیش در برمه به راه افتاده به رغم تردیدهای اولیه مسیر خوبی را پیش می‌رود، به شرطی که در رویکرد نسبت به حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی نیز سیاست‌ها بهینه شوند. 
قرار است قانون اساسی هم تغییر یابد تا خانم سان سوچی که به دلیل ازدواجش با یک بریتانیایی اجازه شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را ندارد، در انتخابات سال
۲۰۱۵ از این حق برخوردار شود و اعلام نامزدی کند
.
بازگشت برمه در پی اصلاحات کنونی، به جامعه بین‌آلمللی و خروج از انزوا نیز در تسریع اصلاحات بی‌تاثیر نبوده است. همین آزادی آخرین دسته از زندانیان در حالی صورت گرفته که برمه از اول ژانویه ریاست اتحادیه جنوب شرقی آسیا (آسه‌آن) را به عهده می‌گیرد و اینک می خواهد در آن جا نیز با وجهه بهتری حضور یابد
.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله