بشار اسد

برای مذاکره‌ آمادگی دارم اما حاضر به کناره گیری از قدرت نیستم

بشار اسد، رییس‌جمهوری سوریه، در یک مصاحبه تازه به پیشنهاد سازمان ملل متحد مبنی بر آغاز مذاکرات با شورشیان واکنش نشان داد و گفت که برای چنین مذاکره‌ای آمادگی دارد اما حاضر به کناره گیری از قدرت نیست.

وی هم‌چنین به شدت از سیاست بریتانیا در قبال کشورش انتقاد کرد و در این خصوص پیشینه تاریخی سیاست‌های بریتانیا را در خاورمیانه یادآور شد.

بشار اسد کمتر با رسانه‌های غربی مصاحبه می‌کند ولی خبرگزاری فرانسه روز یک‌شنبه، ۱۳ اسفند، گزارش داد که این مصاحبه تازه، هفته گذشته از سوی روزنامه بریتانیایی «ساندی تایمز» با بشار اسد و در کاخ «المهاجرین» در دمشق پایتخت سوریه انجام شده است.

بنا بر این گزارش،  اسد در این مصاحبه گفته‌است که «ما حاضریم با هرکس مذاکره کنیم از جمله با پیکارجویانی که سلاح خود را بر زمین بگذارند.»

وی اما افزوده‌است که «با اپوزیسیون می‌توانیم وارد مذاکره شویم اما با تروریست‌ها نه.»

«تروریست» عنوانی است که حکومت بشار اسد و هم‌پیمانان آن ازجمله جمهوری اسلامی ایران برای مخالفان مسلح رژیم اسد در سوریه به کار می‌برند.

سرکوب مخالفان در سوریه از ۲۳ ماه پیش آغاز شده و بنا به تخمین سازمان ملل تاکنون بیش از ۷۰ هزار نفر در این درگیری‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

بان ;ی‌مون، دبیرکل سازمان ملل و فرستاده ویژه او اخضر ابراهیمی به تازگی اعلام آمادگی کرده‌اند که برای توقف این خونریزی‌ها، میان رژیم اسد و مخالفانش به منظور آغاز مذاکرات دوجانبه میانجی‌گری کنند.

این اعلام آمادگی پس از آن بیان شد که هر دو طرف درگیر در بحران سوریه نشانه‌هایی از آمادگی برای مذاکره از خود نشان دادند.

بشار اسد در مصاحبه تازه خود با «ساندی تایمز» به این دیدگاه مخالفانش اشاره کرد که «ادامه یافتن خونریزی‌ها به خاطر باقی ماندن او در حکومت است»، و این نظر را رد کرد.

وی در این باره گفت: «اگر این استدلال درست باشد پس با رفتن من جنگ هم تمام می‌شود که این حرف علناً پوچ و بی‌معنا است و شاهد آن هم نمونه‌های تازه از لیبی، یمن، و مصر است.»

بشار اسد در بخش دیگری از این مصاحبه گفت که قصد خروج از کشور و زندگی در تبعید را ندارد و در این باره اظهار داشت که «هیچ فرد وطن‌پرستی به زندگی بیرون از کشورش فکر نمی‌کند.»

وی در ادامه، با اشاره به درخواست‌های بریتانیا برای تسهیل ارسال سلاح به اپوزیسیون سوریه، حکومت بریتانیا را «آتش‌افروز» نامید و گفت که «بریتانیا دهه‌ها یا به قول برخی سده‌ها است که در زمینه‌های مختلف نقشی غیرسازنده ایفا کرده‌است.»

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله