طالبان پس از قدرت‌گیری دوباره در افغانستان محدودیت‌های شدیدی برای زنان وضع کرد

بحران سازی طالب‌ها برای زنان؛ ممنوعیت تحصیل دختران در رشته‌ مامایی و پرستاری توسط طالبان

ملی مذهبی _ رهبر طالبان با صدور یک فرمان، تحصیل زنان و دختران در رشته‌های مامایی و پرستاری را ممنوع کرد.

کارمندان ارشد چندین مؤسسه آموزشی که دوره‌های پرستاری و مامایی را در افغانستان برگزار می‌کنند، روز سه‌شنبه ۱۳ آذر (۳ نوامبر) این خبر را تأیید کردند و یک مقام وزارت بهداشت افغانستان نیز که مجاز به صحبت در این باره با رسانه‌ها نبود و هویتش افشا نشده، به خبرگزاری فرانسه گفت، مقامات این وزارتخانه یک روز پیش‌تر در دیداری با مدیران مؤسسات آموزشی در کابل، این حکم را به آنها اطلاع دادند.

به گفته این مقام مسئول هیچ نامه رسمی در این زمینه وجود ندارد اما طالبان در جلسه با مدیران این مراکز به آنها گفته‌ است زنان و دختران دیگر اجازه تحصیل در این مؤسسات را ندارند.

کارمند یکی از این مراکز به این خبرگزاری گفت، طالبان به این مؤسسات ده روز مهلت داده تا امتحانات نهایی را برگزار کنند. در این گزارش آمده برخی از مدیران خواستار شفاف‌سازی وزارت بهداشت طالبان در باره این ممنوعیت شده‌اند و برخی دیگر به دلیل عدم دستور کتبی، همچنان به فعالیت خود ادامه داده‌اند.

بنا بر آمار رسمی وزارت بهداشت طالبان در حال حاضر در افغانستان حدود ده مؤسسه دولتی و بیش از ۱۵۰ مؤسسه خصوصی وجود دارد که در آنها ۱۸ رشته مختلف، از مامایی تا بیهوشی، داروسازی و دندان‌پزشکی در قالب دوره‌های آموزشی دو ساله همراه با اعطای مدرک تدریس می‌شود. در این مؤسسات در مجموع ۳۵ هزار دانشجوی زن مشغول به تحصیل بوده‌اند.

طالبان پس از قدرت‌گیری دوباره، اجازه تحصیل دختران در مقاطع بالاتر از کلاس ششم ابتدایی را ممنوع اعلام کرد. پس از اعمال این محدودیت که سازمان ملل متحد آن را محکوم کرده و “آپارتاید جنسیتی” نامید، مؤسسات پرستاری و مامایی تنها روزنه امید دختران برای ادامه تحصیل در افغانستان به شمار می‌رفت.

به نوشته بخش دری دویچه‌وله یک دانشجوی رشته مامایی با تأیید خبر بسته شدن مؤسسه‌ای که در آن مشغول به تحصیل بود، گفت رئیس این مرکز در جستجوی راه‌های جایگزین است و می‌خواهد آموزش را در یک مکان مخفی ادامه بدهد.

دانشجویی با نام مستعار مرضیه در پیامی که به بخش دری دویچه‌وله فرستاده است، می‌گوید: «امروز به ما گفتند که انستیتو را تخلیه کنید، چون [طالبان]  به چند نهاد دیگر داخل شدند و دختران را به زور بیرون کردند. رئیس به ما گفت که زود بیرون شوید که اینجا مشکلی پیش نیاید.»

یکی دیگر از دانشجویان نیز در یک پیام صوتی گفته است: «رفتیم به انستیتو که متاسفانه درب آن بسته بود و به محصلین اجازه داده نشد که داخل بروند. همه با جگرخونی به خانه‌های‌شان برگشتند. خداوند این‌ها را هدایت کند و به ما هم رحم کند که این زندگی را نصیب ما کرده است.‌‌»

در ویدئویی که به دست خبرنگاران رسیده، تعدادی از دختران محصل با حالتی سراسیمه و نگران در راهروی یکی از این مؤسسات مشاهده می‌شوند در حالی‌که یکی از اساتید زن تلاش می‌کند تا آنها را به آرامش و امیدواری فرا بخواند. او می‌گوید: «شما بید ضعیف نیستید، آرام باشید دختران. هر قطره اشک‌تان تاوان دارد.»

دویچه وله تلاش کرد تا دیدگاه رسمی طالبان به ویژه وزارت بهداشت این گروه را در مورد تصمیم اخیر رهبر طالبان جویا شود، اما بخش مطبوعاتی این وزارتخانه به درخواست و پیام‌های دویچه وله پاسخ نداده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله