کنفرانس ژنو بدون حضور تهران

بان کی مون دعوت خود از ایران را پس گرفت

به دنبال فشار آمریکا و مخالفان سوری مبنی بر عدم حضور جمهوری اسلامی در مذاکرات آینده بحران سوریه، سازمان ملل دعوت خود را از ایران پس گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک تایمز،در فاصله کمتر از 48 ساعت از آغاز مذاکرات، بان کی مون دبیرکل سازمان ملل با صدور بیانیه‎ای در روز دوشنبه از دعوت ایران سخن گفته بود.

به دنبال آن، آمریکا از این اقدام اعلام تعجب کرده بود و دلیل این مساله را عدم پذیرش مصوبات دور قبلی مذاکرات عنوان کرده بود.

بان مدعی شده بود ایرانیان به وی وعده داده‎اند که پیش شرط را پذیرفته اند. اما به دنبال سخنان مقامات تهران مبنی بر تکذیب پذیرش پیش شرط، شرایط تغییر کرد.

سخنگوی بان در بیانیه ای اعلام کرد: “با توجه به اینکه تصمیم گرفته اند که توافق پایه را قبول نکنند، [بان] تصمیم گرفت اجلاس یک روزه مونترو بدون حضور ایران باشد.”

مذاکرات موسوم به ژنو 2 از روز چهارشنبه در شهر مونترو سوئیس آغاز خواهد شد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله