حمله نیروهای پلیس به دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوهانک و بازداشت ده‌ها دانشجوی دختر

بازداشت دستکم ١٠٠ دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوهانک

ملی مذهبی _ بر ا‌ساس گزارش کانال تلگرامی خبرنامه امیر کبیر کە اخبار مربوط بە جنبش دانشجویی در ایران را پوشش می‌دهد، روز یکشنبه ۶ خرداد (۲۶ مه)، دو ون سفید به همراه تعداد زیادی نیروی پلیس با “باتوم” و “اسلحه” در مقابل دانشگاه آزاد واحد سوهانک اقدام به بازداشت و اخذ تعهد از دانشجویان دختر کردەاند.

روز گذشته، یکشنبه ۶ خرداد شمار زیادی از نیروهای پلیس در مقابل ورودی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوهانک تهران دست‌کم ۱۰۰ نفر از دانشجویان دختر را به‌دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری بازداشت و آن‌ها را مجبور به امضای تعهد کتبی کردند. براساس گزارش‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی مأموران باتوم و اسلحه با خود داشتند و دو ون سفید هم با خود آورده بودند. به بسیاری از این دختران بازداشت‌شده گفته شد که تا وقتی چادر نپوشند یا مانتو‌های خود را با سنجاق نبندند، حق خروج از ون را ندارند. در پی جنبش «زن، زندگی، آزادی» مسئله حجاب به یکی از چالش‌های مهم حکومت تبدیل شده و دستگاه امنیتی با گسیل نیروهای خود به خیابان‌ها عملاً و علناً به مقابله با زنانی روی آورده است که حجاب اجباری حکومت را برنمی‌تابند. آن‌ها خواهان پوشش اختیاری‌اند و حکومت خواهان حجاب اجباری.

در این گزارش آمده کە بعضی از دانشجویان دختر تنها به دلیل پوشیدن “مانتوی جلوباز” مجبور به امضای تعهد شدند و در مواردی گفته شده تا چادر سر نکنند یا جلوی مانتوشان را با سنجاق نبندند حق خروج از ون را ندارند. بنابر گزارش‌ها در ساعات حضور گشت درمقابل این دانشگاه، از حدود صد دانشجو تعهد اخذ شده است.

این خبر در حالی منتشر می‌شود کە پیشتر فرزاد جهان‌بین، رئیس کمیته انضباطی مرکزی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در نامه‌ای به رؤسای استان‌ها و واحد‌های ویژه اعلام کردە بود: «موقتاً از ورود موارد خاص و هنجارشکنانه در حوزه آراستگی به واحد‌ها جلوگیری شود.»

رئیس کمیته انضباطی دانشگاه آزاد ضمن یادآوری “اهمیت آراستگی و شئون رفتاری” و همچنین نقش آن در “پاسداشت حقوق و آزادی‌های اجتماعی” مسئولیت رعایت این امور را بر عهده رئیس واحد دانشگاه دانسته و افزودە بود: «با هر نوع قصور و تقصیری برخورد می‌شود.»

موج جدید خشونت‌ها علیه زنان و دختران و جوانان در ایران که به بهانه “امر به معروف و نهی از منکر” و در راستای اشاعه حجاب اجباری اعمال می‌شود، انتقاد شدید بسیاری از کنشگران مدنی و سیاسی و شهروندان در ایران را به دنبال داشته است.

در هفتەهای گذشتە و همزمان با به شروع طرح حکومتی “نور”، سخت‌گیری‌های مربوط به حجاب در دانشگاه‌ها نیز افزایش یافتە است.شدت برخورد پلیس و نیروهای امنیتی با زنان مخالف حجاب اجباری با لباس غیرنظامی، اعتراض برخی از نیروهای حامی مقامات ایرانی را نیز برانگیخته است.


مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله