وندی شرمن:

این قاسم سلیمانی رئیس یک شرکت معدن اورانیوم است نه فرمانده سپاه قدس

وندی شرمن، معاون سیاسی وزارت امور خارجه آمریکا، اعلام کرده است که اجرای توافق هسته‌ای وین باعث نخواهد شد که قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، در آینده نزدیک از فهرست تحریم‌های آمریکا یا سازمان ملل متحد خارج شود.

به گزارش بی بی سی نام قاسم سلیمانی در بخش ضمیمه توافق اخیر گروه ١+۵ با ایران آمده است. قرار است در صورت اجرای توافق، تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه این فرد برطرف شود. انتشار این خبر که قرار است فرمانده نیروی قدس سپاه به زودی نامش از فهرست تحریم‌های بین‌المللی خارج شود در آمریکا واکنش محافظه کاران را در پی داشته است.

اما معاون سیاسی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در واشنگتن به خبرنگاران گفت که ظاهرا تشابه اسمی باعث سوتفاهم شده است و قاسم سلیمانی که نامش در ضمیمه توافق وین آمده است، فرمانده نیروی قدس سپاه نیست.

خانم شرمن گفت: “قاسم سلیمانی که در مرحله اول اجرای توافق نامش از فهرست تحریم ها خارج خواهد شد، رئیس یک شرکت معدن اورانیوم بود. این قاسم سلیمانی، (مقام) سپاه پاسداران نیست.”

اتحادیه اروپا، در اوت سال ۲۰۱۱ میلادی نیروی قدس سپاه و شماری از مقامات آن از جمله قاسم سلیمانی را به دلیل پشتیبانی از حکومت سوریه در “سرکوب معترضان” تحریم کرد. آمریکا نیز چند ماه پیش از آن، آقای سلیمانی را در کنار بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، تحریم کرده بود.

خانم شرمن روز پنجشنبه یادآور شد که تحریم‌های آمریکا علیه فرمانده نیروی قدس سپاه ارتباطی به مناقشه هسته‌ای ایران ندارد.

او گفت: “قاسم سلیمانی (فرمانده نیروی قدس سپاه) نامش در فهرست تحریم های سازمان ملل متحد است. اگر همه به تعهداتشان عمل کند، او در مرحله دوم (پس از ۸ سال) نامش از فهرست تحریم سازمان ملل متحد خارج خواهد شد، اما او در فهرست تحریم‌های تروریستی ما قرار دارد، نه تحریم های اتمی.”

آمریکا می گوید در صورت اجرای توافق وین، فقط تحریم‌هایی که به خاطر فعالیت‌های هسته‌ای علیه ایران وضع کرده است را لغو خواهد کرد نه تحریم‌های حقوق بشری یا تحریم‌های مرتبط با حمایت‌های ایران از گروه‌هایی مانند حزب الله لبنان یا حماس که آمریکا آنها را سازمان‌های تروریستی می‌داند.

خانم شرمن همچنین ضمن دفاع از توافق هسته ای ایران، آن را به سود متحدان منطقه‌ای واشنگتن دانست و گفت با جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای به ثبات خاورمیانه کمک خواهد شد.

وندی شرمن گفت: “اگر ایران دارای سلاح هسته‌ای بود، قدرت بازدارندگی و اعمال قدرتش در منطقه بسیار بیشتر از آن چیزی بود که الان با آن رو به رو هستیم.”

این در حالیست که ایران بر صلح آمیز بودن برنامه اتمی خود تاکید دارد و همواره حضور نظامی آمریکا را باعث بی‌ثباتی منطقه خاورمیانه دانسته است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله