هاشمی رفسنجانی:

اینگونه به عربستان بروم چه بگویم؟/ هر دو طرف تندروی کردند

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که روابط ایران و عربستان در هیچ‌ دوره‌ای به این اندازه تیره نبوده است. هاشمی در این گفت و گو که هنوز به صرت کامل منتشر نشده تاکید کرده هر دو طرف در این مسئله مقصرند.

این مصاحبه قرار است به زودی منتشر شود.

بخش منتشر شده گفت‌وگوی سایت خبری انتخاب با هاشمی رفسنجانی به شرح زیر است:

 

با توجه به تشدید درگیری‌ها در سوریه و عراق و افزایش حمایت مالی و تجهیزاتی از سلفیون و تکفیری‌ها، نقش عربستان را در این فعالیت‌ها چقدر می‌دانید؟

عربستان هم الان از همین نیروهای تندرو در آن قسمت‌ها حمایت می‌کند.

 در مورد سفر حضرت‌ عالی به عربستان بحث‌هایی مطرح شده بود. آیا این امید وجود دارد؟

اصل سفر بنا بود که برای زیارت و مراسم عمره به حج بروم که مشکلی نیست. مسأله این است که اگر بحث مذاکره برای حل مشکلات است، باید اول در اینجا طرحی آماده شود که ما چه می‌خواهیم و آنها چه می‌خواهند. باید بحث‌های کارشناسی شود تا هر کسی که می‌رود، با برنامه برود و مذاکره کند.

فکر می‌کنم روابط ایران و عربستان در هیچ‌ دوره‌ای اینقدر تیره نبوده است.

بله. الان خیلی تیره است.

 فکر می‌کنید این حاصل تندروی‌های ما بوده یا آن طرف؟

هر دو طرف

فکر نمی‌کنید در اینجا نیاز به این است که شخصیتی مثل حضرت‌ عالی ورود کند؟

اینگونه نه. بروم که چه بگویم؟ من مسئولیتی ندارم که بگویم با این کار موافق یا با آن کار مخالف هستیم. این کار در درجه اول از اختیارات رهبری و سیاست‌های کلی نظام و بعد دولت است. باید اول طرحی مثل همین مذاکرات، تهیه و خطوط قرمز مشخص شود تا کسانی که برای مذاکره می‌روند، بدانند چه بگویند.

 

 

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله