ایران به نمایندگی از عدم تعهد خواستار خلع سلاح هسته‌ای اسرائیل شد

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، با تشریح مواضع جنبش عدم تعهد در کنفرانس بازنگری معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای، بر پیوستن اسرائیل به این معاهده تاکید کرد.

به گزارش رادیو فردا   ظریف که روز دوشنبه هفتم اردیبهشت در نشست افتتاحیه این کنفرانس در نیویورک به نمایندگی از جنبش عدم تعهد سخنرانی می‌کرد خواستار «اجرای کامل قطعنامه ۱۹۹۵ در مورد ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه» شد.

وی با یادآوری نشست سال ۱۳۹۱ سران دولت‌های عضو جنبش عدم تعهد و موضع آن در قبال اسرائیل گفت: «عدم تعهد آن زمان از اسرائیل خواست که از تملک سلاح‌های هسته‌ای خوداری نموده و با پیوستن بدون قید و شرط به معاهده عدم اشاعه، تمامی فعالیت‌های هسته‌ای خود را تحت پادمان‌های جامع آژانس قرار دهد».

به گفته وزیر خارجه ایران، اما «با تاخیر طولانی در اجرای این قطعنامه» برای عدم تعهد «نگرانی‌های جدی» به وجود آمده و از این رو عدم تعهد «خواستار اتخاذ کلیه اقدامات لازم برای اجرای کامل و فوری آن است».

خبرگزاری رویترز نیز بخش دیگری از سخنان آقای ظریف در این کنفرانس را بازتاب داده که عنوان می‌کند کشورهای جنبش عدم تعهد، اسرائیل را «تهدیدی جدی و مداوم علیه امنیت کشورهای همسایه آن و دیگر دولت‌ها می‌دانند و اسرائیل را به خاطر تولید و ذخیره مداوم تسلیحات هسته‌ای محکوم می‌کنند».

اسرائیل تاکنون گمانه‌زنی‌های موجود را که تنها کشور دارای زرادخانه اتمی در خاورمیانه است، نه تایید کرده و نه تکذیب. این کشور در عین حال همانند هند و پاکستان که دو قدرت هسته‌ای عضو جنبش عدم تعهد هستند، هنوز معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای را امضا نکرده است.

با این حال محمدجواد ظریف تاکید کرد که «همه کشور‌ها باید در راستای تقویت جهانشمولی معاهده تلاش کرده و از اقداماتی که اثرات منفی برآن دارد، خودداری نمایند».

وی با اشاره به کشورهای هسته‌ای و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، گفت که جنبش عدم تعهد نگران دکترین‌های نظامی و امنیتی این کشورها و ناتو است که «استفاده یا تهدید به استفاده از این‌گونه سلاح‌ها را توجیه می‌کنند».

آقای ظریف سپس گفت: «هرگونه استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای جنایت علیه بشریت و نقض منشور ملل متحد و حقوق بین الملل بشردوستانه است».

 

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله