ادعای تلویزوین العربیه :

ایرانی های ربوده شده در دمشق از اعضای سپاه پاسداران هستند

تلويزيون العربيه روز يکشنبه با پخش فيلمی از شورشيان سوری که ۴۸ ايرانی را به گروگان گرفته اند از قول آنها گزارش داد که افراد به گروگان گرفته شده از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند.

به گزارش رادیو فردا اين شبکه تلويزيونی در فيلم خود مردی را نشان داد که لباس ارتش آزاد سوريه را به تن داشته و می گوید که شورشيان «۴۸ شبيحه (شبه نظامی) ايرانی که برای ماموريت شناسايی وارد دمشق شده بودند را دستگير کرده اند.»

وی برخی مدارک را نشان می داد که به گفته وی از افراد ربوده شده به دست آمده است، و اظهار داشت: «در جريان تحقيقات، ما متوجه شديم که برخی از اين افراد عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند.»

منابع دولتی ايران و سوريه روز شنبه از ربوده شدن «۴۸ زائر ايرانی» در حومه دمشق توسط «افراد مسلح» خبر دادند.

به گفته عبد المجيد کامجو، کنسول ايران در سوريه، «گروه‌های مسلح ۴۸ زائر را که در حال حرکت به سمت فرودگاه بودند» ربوده‌ اند.

ادعای شورشيان سوريه مبنی بر عضويت افراد ربوده شده در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حالی مطرح می شود که مقام های جمهوری اسلامی اعلام کرده اند هيچ نيروی نظامی در اين کشور ندارند.

در همين ارتباط، احمد وحيدی، وزير دفاع ايران، روز شنبه اظهار داشت که «ايران هيچ نيروی نظامی در سوريه ندارد و دولت سوريه نيز چنين درخواستی از ما نداشته است.»

در واکنش به ربوده شدن ۴۸ ايرانی که جمهوری اسلامی آنها را «زائر» معرفی کرده است، علی اکبر صالحی، وزير امور خارجه ایران، از مقام های ترکيه خواسته است تا برای آزادی اين افراد ميانجيگری کند.

به گزارش خبرگزاری ايرنا، علی‌اکبر صالحی در تماس تلفنی با همتای ترکیه‌ای خود احمد داوود اغلو «خواستار مداخله فوری آنکارا برای آزادی زائران ايرانی گروگان گرفته شده» در سوريه شد.

ايران می گويد که اين افراد در حال رفتن به فرودگاه برای بازگشت به ايران بودند که در ۱۶ کيلومتری فرودگاه دمشق اتوبوس حامل آنها از سوی افراد مسلح ربوده شد.

پيشتر خبرگزاری فارس گزارش داده بود که ايرانی های ربوده شده آزاد شده اند ولی اين خبر به فاصله کمی از انتشار آن تکذيب شد.

ربوده شدن ۴۸ ايرانی بزرگترين اقدام در نوع خود است هر چند اين نخستين بار نيست که مسافران ايرانی در سوريه ربوده می شوند. در ژانويه سال جاری ميلادی نيز ۱۱ ايرانی زائر در مسير ترکيه به سوريه از سوی افراد مسلح ربوده شدند. دو نفر از اين افراد بعدها با ميانجيگری ترکيه آزاد شدند.

در ماه دسامبر سال ۲۰۱۱ نيز هفت ايرانی که گفته می شد مهندس نيروگاه برق هستند به اسارت نيروهای شورشی در آمدند. ارتش آزاد سوريه مسووليت اين گروگانگيری را به عهده گرفت. چندی بعد چهار نفر از اين افراد آزاد شدند.

 

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله