نامه اسماعیل گرامی مقدم مشاور مهدی کروبی به صادق لاریجانی

اگر کسی رنج نامه نرگس محمدی را بخواند و ازشدت غصه بمیرد براو عیب نیست

اسماعیل گرامی مقدم، مشاورمهدی کروبی، در نامه ای به آملی لاریجانی، رئیس دستگاه قضا نوشت: “هرکسی رنجنامه نرگس محمدی را بخواند یا بشنود و از غم بمیرد براو عیبی نیست.”
به گزارش سحام، سخنگوی حزب اعتماد ملی در نامه خود خطاب به رئیس قوه قضائیه با استعاره از خطبه حضرت علی (ع) آورده است: “سوگند به سوگندهای علی (ع) اگر این امام همام در این دوره می زیست ، این خطبه را این گونه می خواند که هرکسی رنج نامه نه یک زن یهودی را بلکه رنج نامه بانوی مسلمان ایرانی یعنی نرگس محمدی رابخواند یا بشنود و ازشدت غم و غصه بمیرد براو عیب نیست . سوال من از محضر جنابعالی این است اینک که شما به تمسک قدرت حاکمیت ، برچسب ناچسب جرم امنیتی را به فعالان سیاسی دربند چسبانیده اید ! واگر همین اتهام امنیتی را برای نرگس محمدی فرض قبول بدانیم ! او مرتکب کدامین عمل مجرمانه شده است؟”
گرامی مقدم در بخش دیگری از نامه خود در خصوص مصطفی تاجزاده آورده است: “شما اگر مدعی هستید دستگاه قضا با شفافیت عمل می کند تاجزاده را که سه سال بدون ذکر دلایل جرم ، وی را درسلول انفرادی و قرنطیه نگهداری می کنید، آیا این ملت ایران شایستگی آن را ندارند که در یک دادگاه علنی شاهد دفاعیات اتهامات امنیتی یکی از مقامات جمهوری اسلامی یعنی معاون سیاسی سابق وزارت کشور باشند ؟ زمانی دستگاه قضایی می توانست مستقل تلقی شود که در همین پرونده بطور علنی هم به اتهامات به تعبیر شما امنیتی وی وهم به شکایت مصطفی تاجزاده به همراه آن شش نفردیگر که از سردار مشفق و نهاد نظامی متبوع او شکایت کردند رسیدگی می شد ، وقتی که مردم و شهروندان یک کشور این دوگانگی در پرونده تاجزاده را می بینند آیا جنابعالی به آنها حق نمی دهید که یقین داشته باشند این برخوردها خارج از قوانین دستگاه قضایی است و نشانه انتقام جویهای سیاسی برخی از مقامات در شورای نگهبان و بویژه آیت الله جنتی از عملکرد منصفانه و شجاعانه مصطفی تاجزاده در سیانت از آرای ملت در انتخابات مجلس ششم می تواند باشد؟!”
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی در نامه خود همچنین به وضعیت محمد داوری اشاره کرده و آورده است:«داوری که از نوجوانی به عنوان یکی از رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس از کیان کشور و نظام دفاع کرد و همواره مدافع حقوق معلمان در سازمان معلمان در چهارچوب قانون فعالیت می کرد سه سال است که او از اولین حقوق یک زندانی یعنی مرخصی محروم مانده است ، همه می دانیم پس از نامه مهدی کروبی به هاشمی رفسنجانی در خصوص تجاوزها و شکنجه ها که مقام رهبری نیز با فرمان بسته شدن زندان کهریزک درحقیقت صحه بر ادعا های مهدی کروبی گذاشت ، پس از آن مقامات ارشد امنیتی و دستگاه قضایی و شخص جنابعالی از آقای کروبی خواستید که اسناد و مدارک ادعا های خود مبنی برتجاوز و شکنجه را ارائه دهد . در این شرایط بود که پس از بازداشت محمد داوری ، آقای کروبی طی نامه ای برای جنابعالی توضیح دادند که او از محمد داوری بعنوان سردبیر سایت سحام نیوز خواسته بود که از کسانی که مدعی هستند شکنجه و تجاوز شده اند فیلم و عکس تهیه کنند .ریاست محترم دستگاه قضایی کجای این فعل جرم است ؟ در کدام آئین اسلامی و غیر اسلامی برملاء کردن فساد جرم است و برهم زننده امنیت ملی یک کشور محسوب می شود ؟! »
خاطرنشان می شود نرگس محمدی نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در رنج نامه ای که در زندان زنجان نوشته است، ضمن شرح ماجرای بازداشت غیرقانونی خود، از تنهایی های سلول انفرادی، رنج و غصه یک مادر از دوری دو فرزند خردسالش و بیماری جسمی خطرناکی که جانش را به خطر انداخته نوشته است.
این فعال حقوق بشر که از بیماری حاد عصبی رنج می برد در نامه خود از زندان زنجان می نویسد: “احساس می کنم مادرهایی همچون مادر موسی و مادر عیسی نیز با من همراهند و درد را با هم شریک شده ایم هرچند مادر موسی در کنار رود نیل و مریم در پناه تنه ی درخت خرمایی و دور از چشم مردمان که با خود نجوا می کند: «ای کاش پیش از این مرده بودم و از یادها فراموش شده بودم.(مریم-۲۳)»و من در گوشه ی زندان در سرزمین ایران، چرا از زمان و مکان می گویم مگر مادر بودن در دورانها تفاوتی داشته وتغییری نموده؟ نه هرگز گمان نمی کنم. مادر مفهومی جاودانه در تاریخ است.”
متن نامه مشاور مهدی کروبی خطاب به رئیس قوه قضائیه به نقل از سحام نیوز به شرح زیر است:

حضورآیت الله صادق آملی لاریجانی

رئیس محترم قوه قضائیه

با سلام

هفته گذشته مصادف بودن با بزرگداشت دستگاه قضایی و برپایی این تکریم از دستگاه قضاء در شهر مقدس مشهد با حضور مقامات ارشد نظام و از جمله مقام رهبری برگزارشد، جنابعالی در طول سخنرانی خود در دفاع از دستگاه قضایی بویژه در مقابل انتقادات رئیس دولت دهم که خود به بزرگترین قانون شکنی متهم است تلاش نمودید اثبات کنید که دستگاه قضایی دربرقراری عدالت از استقلال برخوردار است و حتی هیچ خط قرمزی را نمی شناسد و دررستای موازین اسلامی و دستورات الهی بدنبال برپایی عدالت است . هرکسی وقتی این سخنان شما را بشنود و از وضعیت داد رسی در دادگاهای سیاسی و از وضعیت زندانهای تحت پوشش دستگاهای امنیتی خبری نداشته باشد ! حتما تصورش این خواهد بود این دستگاه قضایی درراستای حکومت پنج ساله امام علی (ع) حرکت کرده است ! اما اگر داور بی طرفی بخواهد دفاعیات شما را در استقلال دستگاه قضا بطور مصداقی تک به تک با پرونده های زندانیان سیاسی مقایسه نماید آنگاه نه تنها دستگاه قضای متبوع شما را در راستای موازین اسلامی نخواهد دانست بلکه این دستگاه در مقابل تمامی شیوهای عملی و تجربه شده دوران امام علی (ع) خواهد پنداشت . یکی از مشهورترین خطبه های امام علی (ع) درباره ربودن خلخال از پای زن یهودی دردوران خلافت حضرت علی علیه السلام بود که می فرماید : اگر مسلمانی از این غم بمیرد بر او عیبی نیست

سوگند به سوگندهای علی (ع) اگر این امام همام در این دوره می زیست ، این خطبه را این گونه می خواند که هرکسی رنج نامه نه یک زن یهودی را بلکه رنج نامه بانوی مسلمان ایرانی یعنی نرگس محمدی رابخواند یا بشنود و ازشدت غم و غصه بمیرد براو عیب نیست . سوال من از محضر جنابعالی این است اینک که شما به تمسک قدرت حاکمیت ، برچسب ناچسب جرم امنیتی را به فعالان سیاسی دربند چسبانیده اید ! واگر همین اتهام امنیتی را برای نرگس محمدی فرض قبول بدانیم ! او مرتکب کدامین عمل مجرمانه شده است ؟ که امنیت یک کشور را به خطر انداخته است او فرمانده کدام لشگر ، تیپ یا گردان نظامی بوده است و اقدام مسلحانه علیه نظام جمهوری اسلامی به راه انداخته است ! که او را زندانبان این چنین بی رحمانه مورد شکنجه و آزار قرار می دهند آیا معنی و مفهوم اینگونه رفتار ظالمانه با یک بانویی که فقط جرمش انتقاد به نحوه برخورد حکومت با مسئله حقوق بشر است انقدر خطرناک وهولناک برای یک نظام سیاسی است و این نظام سیاسی قادر به ارائه استدلال و منطق در مقابل این زن نمی باشد ! و تنها چاره اش داس و درفش است ؟! وآنگاه جنابعالی به هزاران رزمنده دوران دفاع مقدس ، همچون منی که افتخار داشتیم از کیان کشورو جمهوری اسلامی دربرابر دشمنان دفاع کنیم امروز به ما حق نخواهید داد که پشیمان شویم از اینکه برای دفاع از حکومتی سلاح بردست گرفتیم که از یک بانوی مسلمان درهراس است.

مصداق دیگرم در به زیر سوال بردن دستگاه قضایی و غیر عادلانه بودن دادگاه های زندانیان سیاسی درخصوص وضعیت بازداشت و مراحل رسیدگی به پرونده ی سید مصطفی تاجزاده است ، شما اگر مدعی هستید دستگاه قضا با شفافیت عمل می کند تاجزاده را که سه سال بدون ذکر دلایل جرم ، وی را درسلول انفرادی و قرنطیه نگهداری می کنید، آیا این ملت ایران شایستگی آن را ندارند که در یک دادگاه علنی شاهد دفاعیات اتهامات امنیتی یکی از مقامات جمهوری اسلامی یعنی معاون سیاسی سابق وزارت کشور باشند ؟ زمانی دستگاه قضایی می توانست مستقل تلقی شود که در همین پرونده بطور علنی هم به اتهامات به تعبیر شما امنیتی وی وهم به شکایت مصطفی تاجزاده به همراه آن شش نفردیگر که از سردار مشفق و نهاد نظامی متبوع او شکایت کردند رسیدگی می شد ، وقتی که مردم و شهروندان یک کشور این دوگانگی در پرونده تاجزاده را می بینند آیا جنابعالی به آنها حق نمی دهید که یقین داشته باشند این برخوردها خارج از قوانین دستگاه قضایی است و نشانه انتقام جویهای سیاسی برخی از مقامات در شورای نگهبان و بویژه آیت الله جنتی از عملکرد منصفانه و شجاعانه مصطفی تاجزاده در سیانت از آرای ملت در انتخابات مجلس ششم می تواند باشد؟!

سومین مصداق که به اتکا آن می توانم بطور قطع و یقین به استقلال قوه قضائیه ایمان نداشته باشم ، رسیدگی به پرونده محمد داوری است ، داوری که از نوجوانی بعنوان یکی از رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس از کیان کشور و نظام دفاع کرد و همواره مدافع حقوق معلمان در سازمان معلمان در چهارچوب قانون فعالیت می کرد سه سال است که او از اولین حقوق یک زندانی یعنی مرخصی محروم مانده است ، همه می دانیم پس از نامه مهدی کروبی به هاشمی رفسنجانی در خصوص تجاوزها و شکنجه ها که مقام رهبری نیز با فرمان بسته شدن زندان کهریزک درحقیقت صحه بر ادعا های مهدی کروبی گذاشت ، پس از آن مقامات ارشد امنیتی و دستگاه قضایی و شخص جنابعالی از آقای کروبی خواستید که اسناد و مدارک ادعا های خود مبنی برتجاوز و شکنجه را ارائه دهد . در این شرایط بود که پس از بازداشت محمد داوری ، آقای کروبی طی نامه ای برای جنابعالی توضیح دادند که او از محمد داوری بعنوان سردبیر سایت سحام نیوز خواسته بود که از کسانی که مدعی هستند شکنجه و تجاوز شده اند فیلم و عکس تهیه کنند .

ریاست محترم دستگاه قضایی کجای این فعل جرم است ؟ در کدام آئین اسلامی و غیر اسلامی برملاء کردن فساد جرم است و برهم زننده امنیت ملی یک کشور محسوب می شود ؟! داوری در دادگاه خود با پیروی از آموزهای دینی که شما روحانیون مبلغ آن بوده اید به درستی از خود دفاع کرده است که من ترسیدم اگر اقدام به تهیه این مستندات نکنم آنوقت جرم مرتکب شده ام و قطعا” در پیشگاه دادگاه عدل الهی محکوم خواهم بود درحالی که جنابعالی خوب می دانید آقای داوری صادقانه و از سر خیرخواهی پس از تهیه آن اسناد آنها را به آقای کروبی تحویل داد و آقای کروبی هم در آن روزها به دادستان محترم کشور (جناب آقای محسنی اژه ای ) تمامی فیلم ها را تحویل دادند و آیا این رفتار دستگاه قضایی با فرزندان انقلاب را می توان ازانصاف و استقلالش دانست ؟!. جناب آقای لاریجانی مگر نه اینست که شما مدعی هستید این زندانیان سیاسی جرمشان امنیتی است و به خطر انداختن امنیت یک کشور پرواضح است که جرم سنگینی است پس چرا این جرم سنگین که بایستی طی دادگاه طولانی و متوالی و با حضور هیئت منصفه و وکیل مدافع برگزار شود ظرف پنج دقیقه دادگاه های این عزیزان انجام می شود که حتی فرصت نشستن بر روی صندلی به متهم داده نمی شود تا چه رسد به فرصت دفاع از خود! وقتی که فقط در پنج دقیقه تشریفات انشاء حکم انجام می شود چگونه باور کنیم که این احکام حاصل یک دادگاه عادلانه است و حاصل دستورالعمل های بازجویان نیست ، بی شک گوشه ای از این دست پرونده های سیاسی را که به عرض جنابعالی رساندم باید بدانید که همین منوال رسیدگی و برخوردهای غیر عادلانه ، غیر منصفانه و خارج از قوائد استقلال دستگاه قضایی برهمه پرونده های مجرمان سیاسی مترتب است .

من از کشوری نامه برای رئیس دستگاه قضایی جمهوری اسلامی می نویسم که یک میلیارد و نیم جمعیت با هزاران دین و آئین سیاسی و غیر سیاسی مسالمت آمیز کنار یکدیگر زندگی می کنند به احترام کوچکترین اقلیت مذهبی یعنی شیعیان هر ساله روز عاشورا را بطور کل تعطیل عمومی اعلام می کنند در این کشوری که برخی معتقدند مهد دمکراسی شرق است اما به تعبیر فرانسیس فوکویاما نظریه پرداز لیبرال دمکراسی مهد دمکراسی جهان امروز است دراین سه سالی که روزانه به روزنامه ها و رسانه های این کشور مراجعه می کنم می بینم تندترین حملات منتقدان به بالاترین مقامات کشور انجام می شود تا حتی خواهان براندازی بالاترین مقام کشور می شوند ، هر دسته و گروهی هروقت اراده کردند دست به اعتراض خیابانی می زنند و هرگزبر علیه جمعیتهای معترض خشونت بکار برده نمی شود و اگر نمی دانید ! که بدانید در این کشور یک زندانی عقیدتی و سیاسی یا به تعبیر شما امنیتی وجود ندارد وقتی من منتقدان جمهوری اسلامی را با اینها مقایسه می کنم بیشتر به مظلومیت منتقدان اصلاح طلب و ملی مذهبی و غیره که در زندان هستند پی می برم . یقین دارم و از مطالعه نهج البلاغه امیر المومنین براین باورم اگر این منتقدان که در زندان هستند و اینگونه با نجابت مخالفت ها و انتقادات خود راارائه می دهند ، اگر امام علی (ع) برخوردار از یک چنین مخالفین صادق ، با ایمان ، دلسوز نسبت به حکومت بودند یقین داشته باشید که همه آنها جزء والیان و حاکمان منصب های حکومتی امام علی (ع) گماره می شدند .

داماد محترم آیت الله العظمی وحید خراسانی ، امروز گاها” شاهدیم برخی از مسئولین سابق دستگاه قضایی درکسوت مرجع تقلید که در آن زمان هم سن و سال جنابعالی بودند ، زبان به اعتراف از گناه و اشتباه گشوده اند و طلب حلالیت و بخشش از سوی ملت دارند اما همیشه بخت با منصب داران نخواهد بود که فرصت حتی حلالیت طلبیدن از ملت خود را داشته باشند از این رو بعنوان کسی که افتخار داشته اند دردوره ای از مجلس مورد اعتماد مردم قرار بگیرند پیشنهاد می دهم درراستای گام برداشتن برای اثبات عدالت واستقلال قوه قضائیه به حرمت ماه مبارک رمضان از مقام رهبری درخواست آزادی همه زندانیان سیاسی را بفرمائید و بدانید آزادی زندانیان سیاسی نه تنها به امنیت کشور آسیب نمی رساند بلکه ضامن امنیت کشور دراین شرایط سخت که با بحرانهای اقتصادی و تهدیدات خارجی مواجعه است خواهد بود.

من الله توفیق

اسماعیل گرامی مقدم

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله