به رغم موافقت نتانیاهو، باراک و لیبرمن

اکثریت اعضای شورای دفاعی اسرائیل با حمله به ایران مخالف هستند

روزنامه اسرائیلی یدیعوت آهارونوت در گزارشی که امروز، ۳۱ مه(۱۱ خرداد) منتشر کرده نوشته است که از میان نه نفر عضو شورای دفاعی اسرائیل، اکثریتشان با حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران مخالفند.

به گزارش بی بی سی این روزنامه می‌نویسد به رغم این که سیاست رسمی اسرائیل درباره ایران “باز بودن همه گزینه‌ها” عنوان شده است، مقامات عالی دفاعی و امنیتی در مقطع کنونی با حمله نظامی به ایران مخالفند.

به گزارش این روزنامه ژنرال بنی گانتس، فرمانده ارتش اسرائیل و تامیر پاردو، رییس موساد، از جمله مقامات ارشدی هستند که با حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران مخالفند.

ژنرال بنی گانتس نزدیک به یک ماه پیش اعلام کرده بود که از نظر او ایران در پی ساخت سلاح هسته‌ای نیست.

گانتس رهبری ایران را “منطقی” خوانده بود.این اظهار نظر در تقابل با گفته‌های بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل بود که رهبری ایران را “دیوانه” خوانده بود.

به نوشته یدیعوت آهارونوت نتانیاهو، به همراه وزرای دفاع و خارجه‌اش، ایهود باراک و آویگدور لیبرمن، از حمله نظامی به ایران پشتیبانی می‌کنند.

این روزنامه از قول “یک مقام سیاسی ارشد”، که نامش را فاش نکرده است، می‌نویسد: “مساله اصلی این است که نتانیاهو اساسا در این باره [برنامه هسته‌ای ایران] به اوباما اعتماد ندارد”.

بنیامین نتانیاهو دو هفته پیش گفته بود که از نظر او ایران از فرصت مذاکرات هسته‌ای با گروه ۱+۵ برای “فریب دادن جهان” استفاده می‌کند. او برنامه هسته‌ای ایران را مشابه کره شمالی توصیف کرده و جمهوری اسلامی را به ساخت تسلیحات هسته‌ای متهم کرده بود.

اما علاوه بر فرمانده ارتش و رییس موساد، شائول موفاز، رییس حزب کادیما،چندین وزیر کابینه آقای نتانیاهو و مقامات عالی دیگر نیز با دیدگاه او به مساله هسته‌ای ایران مخالفند.

مئیر داگان، رییس سابق موساد، ایهود اولمرت، نخست‌وزیر سابق اسرائیل و یووال دیسکین، رئیس سابق سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شین بت) از جمله کسانی هستند که مخالفت‌های تندی را با سیاست نخست وزیر اسرائیل در این زمینه ابراز کرده‌اند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله