علی رغم ادعای مقامات وزارت نفت

اوپک ایران را پنجمین کشور تولید کننده نفت این سازمان اعلام کرد

گزارش منتشرشده از سوی اوپک در خصوص تولید نفت خام کشورهای عضو این سازمان در مهرماه امسال نشان می دهد که به ترتیب 5 کشور عربستان،عراق،کویت، امارات و ایران بزرگترین تولید کنندگان اوپک در این ماه بوده اند.

درشرایطی در این گزارش ایران پنجمین کشور تولید کننده نفت این سازمان اعلام شده که به ادعای وزیرنفت وضعیت کشور از لحاظ تولید نفت خام طی دوماه گذشته بسیار بهتر از قبل شده است!

عصر ایران، پیش از تحریم ها نیز عراق توانسته بود با توسعه میادین خود جایگاه ایران را تصرف کند و در شرایط فعلی نیز ایران همچنان از لحاظ ظرفیت تولید جایگاه سوم اوپک را در اختیار دارد.

این درحالی است که در این گزارش تولید روزانه نفت خام ایران دو میلیون و 63 هزار بشکه در روز اعلام شده که با کسر یک میلیون و 700 هزار بشکه نیاز داخلی، در ماه مهر ایران روزانه یک میلیون بشکه نفت خام خود را فروخته است؛ در حالیکه خبر از افزایش 300 هزار بشکه ای این میزان صادرات در روزهای گذشته می رسد.

براساس این گزارش، عربستان همچنان با تولید 9 میلیون و 80 هزار بشکه نفت خام در هر روز همچنان اولین تولید کننده نفت اوپک محسوب می شود. عراق نیز با تولید 3 میلیون و 29هزار بشکه جایگاه دوم بزرگترین صادرکننده نفت خام سازمان کشورهای صادرکننده نفت را به خود اختصاص داده است.

ظرفیت تولید نفت خام عراق نیز در حال حاضر بیش از ایران اعلام می شود که البته فاصله همچنان کم است اما پیش بینی می شود تا پایان سال ظرفیت تولید این کشور تا مرز 4 میلیون بشکه افزایش یابد.

در حالی اوپک ظرفیت تولید نفت ایران را 3 میلیون و 20 هزار بشکه اعلام می کند که مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در آخرین اظهارنظرخود در خصوص ظرفیت تولید نفت کشور این رقم را 4 میلیون و200 هزار بشکه اعلام کرد.

براین اساس در حال حاضر آمارهای اوپک حکایت از جایگزینی عراق از لحاظ ظرفیت تولید با 9 هزار بشکه اختلاف نسبت به ایران دارد. هرچند که جبران این 9 هزار بشکه نیازمند سرمایه گذاری هنگفتی است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله