به رغم تسلط جمهوریخواهان بر کنگره

اوباما قادر به کاهش تحریم های ایران خواهد بود

تحلیلگر ارشد اندیشکده شورای اتلانتیک گفت که اگرچه فشار جمهوری خواهان در صورت پیروزی در انتخابات میاندوره ای به اوباما افزایش می یابد، اما او با استفاده از قدرت ریاست جمهوری خود قادر خواهد بود در هر شرایطی از تحریم های جاری علیه ایران بکاهد.

به گزارش ایرنا؛ باربارا اسلاوین در خصوص احتمال پیروزی جمهوریخوان در انتخابات میاندوره این کشور و اثرات این پیروزی در سیاست های داخلی وخارجی آمریکا افزود: گرچه سیاست های داخلی آمریکا در حوزه تخصص من نیست اما کاملا واضح است که تسلط جمهوریخواهان در سنا تاثیرات آشکاری در سیاست های داخلی خواهد گذاشت.
وی افزود: برای مثال تردیدی نیست که جمهوریخواهان سرنوشت لایحه اصلاحات مهاجرتی آمریکا را بیش از پیش با مشکل و پیچیدگی مواجه خواهند ساخت اما در مورد قانون بیمه های درمانی اوباما نخواهند توانست کار زیادی از پیش ببرند و هر گونه طرحی برای دگرگون کردن آن می تواند از طرف او وتو بشود.
به گفته این تحلیل گر امریکایی، جمهوریخواهان محافظه کار با استفاده از این موقعیت تلاش خواهند کرد تا تحریم های تازه ای را برای وارد آوردن فشار بر ایران به تصویب برسانند و مانع موفقیت مذاکرات هسته ای بشوند.
اسلاوین افزود: با وجود این همانطور که من قبلا در مقالاتم به ان اشاره کرده ام اوباما از این قدرت برخوردار هست که بتواند جلو تحریم های بیشتر را بگیرد و باگذشت چند سال ایران قادر خواهد بود حقانیت و اعتماد پذیری خود را به اثبات برساند.
اسلاوین افزود، ایرانی ها ممکن است دچار این نگرانی بشوند که با قدرت گرفتن جمهوریخواهان در کنگره وسنا ، اوباما قادر به ایفای نقش خود در رابطه با توافقنامه هسته ای نباشد،اما نباید فراموش کرد که اوباما برای کاستن از تحریم ها نیازی به تایید کنگره آمریکا ندارد و می تواند از قدرت ویژه ریاست جمهوری خود در این راستا استفاده کند.
در خصوص مسائل مربوط به خاور میانه و تاثیرات ناشی از پیروزی جمهوریخواهان در کنگره آمریکا اسلاوین گفت: من شک دارم که این تغییرات اثرات محسوسی در مورد مسائلی مثل مبارزه با داعش و یا مذاکرات صلح فلسطین داشته باشد.
وی در توضیح این مطلب اضافه کرد که مردم آمریکا اعم از جمهوریخواه یا دموکرات، با تجربه ای که از دو دهه درگیری در خاورمیانه داشته اند،از درگیر شدن دوباره کشور شان در یک جنگ دیگر بیزار هستند و در نتیجه به نظر نمی رسد حتی با تسلط جمهوریخواهان، این کشور به سمت یک جنگ تمام عیار در خاور میانه سوق پیدا کند.
اسلاوین افزود:در مورد مسئله فلسطین هم با توجه به بن بست مستمری که این موضوع پیدا کرده، فکر نمی کنم هیچ تغییری حتی تسلط جمهوریخواهان بر سنا بتواند وضعیت را از آنچه که هست خراب تر کند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله