افرای سبز برنده روبان قرمز

انجمن ایرانی، برنده جایزه ایدز سازمان ملل متحد شد

انجمن افرای سبز برنده جایزه روبان فرمز سازمان ملل متحد شد.

جایزه روبان قرمز، یکی از معتبرترین جوایز بین المللی است که توسط برنامه ایدز سازمان ملل متحد به نهادهای مردمی فعال در زمینه ایدز تعلق می گیرد.

امسال این جایزه از میان یک هزار و ۴۰۰ نامزد در ۵ رشته به انجمن های غیردولتی از ایران، مصر، هند، هائیتی، کنیا، مکزیک، میانمار (برمه)، سریلانکا، روسیه و اوگاندا تعلق گرفت.

به گزارش بی‌بی‌سی، این جایزه هر دو سال یکبار به انجمن های غیر دولتی کوچک که در سطح محلی با امکانات ناچیز فعالیت های چشمگیری می کنند، اهدا می شود و در چهار دوره قبلی اهدای آن سازمان های غیردولتی ایرانی همواره از نامزدها و برندگان این جایزه معتبر بوده اند.

خوشبینی درباره پایان ایدز

در مراسم اهدای جوایز امسال علاوه بر حضور چهرهای برجسته در زمینه کنترل ایدز، آن سانگ سوچی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر در برمه از طریق ویدئو درباره اهمیت فعالیت های غیردولتی محلی سخن گفت

کنفرانس ایدز امسال میزبان حدود ۲۳ هزار شرکت کننده از سراسر جهان بود.

به گفته دکتر حمیدرضا ستایش، مشاور رسمی برنامه ایدز سازمان ملل متحد، برگزاری این کنفرانس در واشنگتن آمریکا پس از ۲۲ سال خود یک موفقیت محسوب می شد.

ایالات متحده آمریکا از ۲۲ سال پیش توسط سازمان ملل متحد و برگزار کنندگان کنفرانس ایدز تحریم شده بود؛ چرا که این کشور از صدور روادید برای افراد اچ آی وی مثبت سرباز می زد.

اما سه سال پیش باراک اوباما، رئیس جمهوری این کشور دستور رفع این محدودیت را صادر کرد و بدین ترتیب واشنگتن امسال دوباره میزبان کنفرانس جهانی ایدز شد.

آقای ستایش خوشبینی حاکم بر کنفرانس امسال را دستاورد مهم دیگری ارزیابی کرد.

او روز پنجشنبه (۲۶ ژوئیه پنجم مرداد) به بی بی سی فارسی گفت: “حالا پس از سی سال دست اندرکاران مقابله با ایدز دارای دانش و مهارت کافی برای پایان بخشیدن به کابوس ایدز هستند و در صورتی که منابع کافی برای اجرای برنامه های پیشگیری و درمان ایدز فراهم شود، حالا می توان پایانی را برای ایدز متصور شد.”

به گفته آقای ستایش هم اکنون ۸ میلیون بیمار ایدز در حال درمان اند و در صورت انگ زدایی و رفع محدودیت های اجتماعی برای مقابله با این بیماری، می توان به راحتی با استفاده از راههای پیشگیری میزان ابتلا را بسیار پایین آورد چنانچه در سالهای اخیر رشد موارد تازه اچ آی وی مثبت کاهش داشته است.

ایران: الگوی منطقه ای پیشگیری از ایدز

به گفته این مشاور رسمی برنامه ایدز سازمان ملل متحد ایران در سالهای اخیر به عنوان کشوری موفق در زمینه پیشگیری از ایدز و حمایت از افرادی که با اچ آی وی زندگی می کنند معرفی شده است.

اگر چه بنابر گفته آقای ستایش اخیرا کاهش بودجه های مربوط به پیشگیری از ایدز در این کشور نگرانی ها از تداوم فعالیت ها در این زمینه را افزایش داده است.

در حقیقت، کسری بودجه ۷ میلیارد دلاری برنامه های مقابله با ایدز یکی از نکات مورد توجه در کنفرانس بین المللی ایدز امسال بود.

دست اندرکاران شرکت کننده در کنفرانس امسال علاوه از اظهار نگرانی از تاثیر این کسری بودجه در ادامه برنامه های پیشگیری و درمان ایدز، خواستار آن شدند که دولت ها بودجه بیشتری برای مقابله با ایدز اختصاص دهند.

سه دهه از شناسایی بیماری ایدز می گذرد و در این مدت این بیماری زندگی میلیون ها نفر در سراسر جهان را با مخاطره روبرو کرده است.

بیش از ۱۶ میلیون کودک زیر ۱۷ سال والدین خود را به خاطر ایدز از دست داده اند.

اکنون حدود ۳۴ میلیون نفر در جهان با اچ آی وی زندگی می کنند که در میان آنها ۱۶ میلیون زن و دو نیم میلیون کودک زیر ۱۵ سال وجود دارند.

تا پایان سال ۲۰۰۹ بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در جهان جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری ایدز از دست داده اند.

حدود ۹۷ درصد از افرادی که با اچ آی وی زندگی می کنند از میان اقشار با درآمد متوسط یا فقیر جهان هستند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله