تلاش با تحمل سختی مهاجران برای رسیدن به بریتانیا

افزایش ۲۵ درصدی ورود پناهجویان به کانال مانش؛ ایرانی‌ها در مقام سوم!

ملی مذهبی _  شمار ورود پناهجویان خارجی به بریتانیا از طریق کانال مانش که فرانسه را به این کشور وصل می‌کند، در سال گذشته شاهد رشدی ۲۵ درصدی بوده است. خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه ۱۲ دی‌ماه با استناد به وزارت کشور بریتانیا طی سال گذشته ۳۶ هزار و ۸۱۶ پناهجوی خارجی از طریق مسیر خطرناک کانال مانش وارد این کشور شده‌اند. اگرچه این رقم نسبت به پارسال رشدی ۲۵ درصدی دارد، اما تقریباً ۹ هزار نفر کمتر از رکورد سال ۲۰۲۲ است.

در واقع تعداد پناهجویانی که تلاش کردند با قایق از کانال مانش عبور کنند در سال ۲۰۲۴ دوباره افزایش یافت. خبرگزاری (پی ای) بریتانیا بر طبق آمار منتشر شده از سوی حکومت بریتانیا گزارش داده است که این سال (۲۰۲۴) همچنین مرگبارترین سال در این مسیر بوده است.

براساس این گزارش، در سال گذشته حدود ۳۶ هزار و ۸۰۰ مهاجر با قایق های کوچک با عبور از کانال مانش خود را از فرانسه به بریتانیا رساندند. این تعداد در مقایسه با سال پیش از آن، یک چهارم است. در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۹ هزار و ۴۰۰ نفر این سفر خطرناک را انجام داده بودند. با این حال، این تعداد کمتر از بالاترین شمار سال ۲۰۲۲ است که در آن سال حدود ۴۵ هزار و ۷۰۰ نفر از این مسیر دریایی برای رساندن خود به بریتانیا استفاده کرده بودند.

۵۳  نفر در  حین عبور از این مسیر خطرناک جان خود را از دست دادند، براساس گزارش (پی ای) که به آمار گارد ساحلی فرانسه اشاره کرده است، سال ۲۰۲۴ میلادی بلندترین رقم قربانیان را داشته است.

برنامه‌های حکومت محافظه‌کار سابق برای فرستادن پناهجویان بدون امکان بازگشت به رواندا، توسط حکومت جدید کارگر تحت رهبری کیر استارمر کنار گذاشته شده است. حکومت به جای آن، تصمیم دارد با باندهای قاچاق انسان به شدت مقابله کند. حوادثی که در مسیر کانال مانش رخ می دهد، فشار بر حکومت های بریتانیا و فرانسه برای یافتن راه هایی برای مقابله با قایق های پناهجویان را افزایش داده است.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد آخرین آمارها از جزئیات ورود پناهندگان خارجی نشان می‌دهد در ۹ ماه ابتدایی پارسال افغان‌ها با ۱۷ درصد، در صدر پناهندگان بودند و بعد از آنها اتباع ویتنام، ایران و سوریه قرار دارند.

این گزارش همچنین می‌گوید در کل سال گذشته ۷۶ پناهنده در این مسیر جان خود را از دست داده و مقامات فرانسه می‌گویند جان پنج هزار و ۸۰۰ پناهنده را در کانال مانش نجات داده‌اند.

جهش ورود پناهجویان از کانال مانش، فشارها بر کِر استارمر نخست‌وزیر بریتانیا را افزایش داده است. اگرچه حزب کارگر در انتخابات ماه ژوئیه امسال برنده شد، اما احزاب دست راستی نیز موقعیت خود را به خاطر مخالفت با پناهندگی دادن به خارجی‌ها تقویت کردند.

آقای استارمر می‌گوید مقابله با ورود پناهجویان از طریق کانال مانش را تشدید خواهد کرد. او به محض در دست گرفتن سکان اداره کشور، طرح بحث‌برانگیز دولت محافظه‌کار قبلی برای اعزام مهاجران غیرقانونی به رواندا را کنار گذاشت و آن را یک «حیله» نامید؛ اما در عوض، قول داد که باندهای قاچاق انسان را که «گذرگاه‌ها را در دست گرفته»، در هم بکوبد.

او شبکه‌های قاچاق انسان را «تهدید امنیتی جهانی مشابه تروریسم» توصیف کرده است.

طی هشت سال گذشته ۱۵۰ هزار پناهجوی خارجی از طریق قایق‌های کوچک وارد بریتانیا شده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله