امارات مقابل ایران

افزایش فشار امارات بر آمریکا پس از توقیف نفتکش‌ها توسط ایران

ملی مذهبی _ روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی که روز سه‌شنبه ۳۰ مه منتشر شد گفته، پس از توقیف دو نفتکش از سوی ایران در خلیج فارس، امارات متحده عربی به آمریکا “فشار” آورده تا اقدامات جدی‌تری برای مقابله با ایران انجام دهد.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، امارات شکایتش را در ابوظبی و نیز در واشنگتن به مقامات آمریکایی منتقل و تاکید کرده که این یک سرخوردگی دیگر برای شرکای آمریکا در خاورمیانه درباره امنیت خلیج فارس است، آبراهی که بیش از یک سوم نفت خام دنیا از آنجا عبور می‌کند.

مقامات امارات می‌گویند، در سال‌های اخیر اقدامات کافی از سوی آمریکا برای مقابله با حملات گروه‌های نیابتی ایران صورت نگرفته و این مسئله اعتماد آنها به تعهد واشنگتن در منطقه را تضعیف کرده است.

به گفته مقامات آمریکایی، امارات از اینکه واشنگتن پاسخی به توقیف دو نفتکش از سوی ایران در تاریخ ۲۷ آوریل و ۳ مه نشان نداده، خشمگین است.

ناوگان پنجم آمریکا اعلام کرد روز چهارشنبه ۳ مه (۱۳ اردیبهشت)  نفتکش یونانی “نیووی” از دوبی به سمت فجیره، بندر دیگری در امارات متحده عربی در حرکت بود که قایق‌های سپاه پاسداران این نفتکش را به سمت آب‌های ایران هدایت و توقیف کردند.

شش روز پیش از آن نیز نیروی دریایی ایران یک نفتکش با پرچم جزایر مارشال را در خلیج عمان توقیف کرده بود. 

مقامات آمریکایی گفته‌اند، امارات متحده عربی به خصوص از توقیف نفتکش دوم عصبانی است که از دوبی به سمت فجیره در حرکت بوده چرا که این رویداد آبراه‌های این کشور را ناامن می‌کند.

عصبانیت امارات همانند سال ۲۰۲۲

یک مقام آمریکایی واکنش امارات را با واکنش خشمگینانه سال ۲۰۲۲ این کشور مقایسه می‌کند، زمانی که حوثی‌های مورد حمایت ایران در یمن به پایتخت امارات حمله پهپادی کردند و سه نفر کشته شدند و آمریکا با تردید به کمک کشورهای خلیج فارس آمد.

مقامات امارات آن حمله پهپادی را با حمله ۱۱ سپتامبر مقایسه کردند و از اینکه واشنگتن تازه دو هفته بعد یک کشتی جنگی و هشت جت را برای حمایت از کشورهای خلیج فارس به منطقه فرستاد، خشمگین بودند.

مقامات آمریکا پذیرفتند که تهدیدی را که متوجه امارات بوده دست کم گرفته‌اند اما این نکته را گوشزد کردند که سیستم دفاع هوایی آمریکا برای مقابله با موشک‌های حوثی‌های یمن از ابوظبی شلیک شده و این شاهدی بر تعهد آنها به امنیت امارات است.

رد گفت‌وگو با امیر امارات از سوی بایدن

شیخ محمد بن زاید آل نهیان، امیر امارات بسیار از این موضوع ناراحت شده که تقاضایش برای صحبت با جو بایدن، رییس جمهور آمریکا پس از توقیف کشتی از سوی ایران رد شده و آن را نشانه‌ این دانسته که واشنگتن نگرانی‌های  امارات را جدی نمی‌گیرد.

مقامات آمریکا اما می‌گویند، نگرانی‌های امارات را می‌فهمند و در حال رایزنی با شرکایشان در خلیج فارس هستند تا جلوی اقدامات ایران در توقیف کشتی‌های تجاری را بگیرند.

نیروی دریایی آمریکا یک یگان ویژه راه‌اندازی کرده که با به‌کارگیری پهپادهای نظارتی توانایی واکنش این نیروها را بهبود می‌بخشد.

تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین می‌گوید: «ایالات متحده شبکه محکمی در سرتاسر خاورمیانه دارد که ما را قادر می‌سازد به  تهاجم اخیر ایران با یک روش مشارکتی پاسخ دهیم.»

پس از آنکه آمریکا اعلام کرد نیروهایش در منطقه را تقویت می‌کند، علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران روز شنبه گفت، آمریکا نباید هیچ حضور نظامی‌ای در منطقه خلیج فارس داشته باشد و تامین امنیت این منطقه در نهایت بر عهده ایران است.

توقیف دو نفتکش در خلیح فارس از سوی ایران دو ماه پس از آن روی داده که جمهوری اسلامی روابط دیپلماتیکش با عربستان سعودی را پس از سا‌ل‌ها وقفه دوباره از سر گرفت و اعلام کرد قصد دارد روابطش با کشورهای عربی همسایه از جمله امارات متحده عربی را نیز بهبود بخشد.

مقامات کشورهای عربی و آمریکا اما همچنان برای مقابله با تهدیدهای ایران آماده هستند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله