ادامه اعتراض‌ها در ایران؛

افزایش تنش‌ در سیستان و بلوچستان و برکناری فرمانده نیروی انتظامی این استان

ملی مذهبی پس از گذشت بیش از ۴۰ روز از زمان جان باختن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، همچنان اعتراضات سراسری و گسترده در شهرهای مختلف ایران ادامه دارد. تجمعات و تظاهرات مردمی و دانشجویی در خیابان‌ها و دانشگاه‌های مختلف همچنان برگزار می‌شود و معترضان با سر دادن شعارهای تند ضد حاکمیتی مخالفت و خشم خود را نسبت به مقام‌های جمهوری اسلامی ابراز داشتند. در اقدامی بسیار کم‌سابقه پنجشنبه شب فرمانده نیروی انتظامی استان سیستان و بلوچستان از کار برکنار شد. در بیانیه‌ای که شورای تامین این استان منتشر شده علت این برکناری تیراندازی نیروهای انتظامی به شهروندان و عابرین بی‌گناهی عنوان شده که نقشی در اعتراضات نداشته‌اند.اختلال اینترنت همچنان در ایران ادامه دارد و کاربران با محدودیت‌های فراوانی برای دسترسی به شبکه‌های پیام‌رسان و اجتماعی رو به رو هستند. با این حال همچنان تصاویر و ویدیوهای بسیاری از اعتراضات از شهرهای مختلف ایران مخابره می‌شود. 

شعارهای «مرگ بر خامنه‌ای» معترضان و تیراندازی نیروهای امنیتی در زاهدان 

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تظاهرات مردم در زاهدان پس از نماز جمعه به خشونت کشیده شده است. بر اساس ویدیوهایی که به اشتراک گذاشته گروهی از مردم پس از پایان نماز جمعه در راهپیمایی خود شعارهایی چون «مرگ بر خامنه‌ای» سر می‌دهند. همچنین تصاویر دیگری از تیراندازی نیروهای امنیتی نیز منتشر شده است. چهار هفته پس از جمعه خونین در زاهدان، مردم این شهر پس از برگزاری نماز جمعه در خیابان‌های این شهر حاضر شدند و شعارهای ضد حکومتی سر دادند. 

خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسدران هم گزارش داده که پس از پایان نماز جمعه «تعداد محدودی از افراد اقدام به ایجاد ناآرامی از طریق آتش زدن لاستیک و پرتاب سنگ به سمت ماموران پلیس کردند.» این خبرگزاری البته گزارشی از تیراندازی‌هایی که به سوی معترضین صورت گرفته منتشر نکرده است. 

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله