«طلاس« شانس شماره یک جایگزینی اسد

اعلام جدایی یکی از مهم‌ترین نظامیان حلقه نزدیکان اسد

 سرتیپ مناف طلاس افسر ارشد گارد ریاست جمهوری سوریه با قرائت بیانیه ای رسما از حکومت این کشور، اعلام جدایی کرد و به صف مخالفان پیوست.

به گزارش عصر ایران، طلاس در بیانیه ای که از شبکه تلویزیونی العربیه قرائت کرد گفت: “با شما سخن می گویم نه به عنوان یک مقام مسئول بلکه به عنوان یکی از فرزندان سوریه و یکی از فرزندان ارتش عربی سوریه که مخالف رفتارهای مجرمانه این حکومت فاسد است.”

این نخستین اظهارات علنی طلاس به عنوان یکی از افراد حلقه نزدیک بشار اسد رئیس جمهور سوریه و سرتیپ در گارد ریاست جمهوری است که چندی پیش با ترک سوریه، به فرانسه گریخت.

او از زمان فرار به فرانسه، اظهار نظری نکرده بود به همین دلیل برخی رسانه های نزدیک به حکومت سوریه از بازگشت طلاس به این کشور خبر داده بودند و برخی دیگر این فرار را مهره چینی اسد برای حکومت آینده یا نفوذ در مخالفان، توصیف می کردند.

همچنین هم اکنون با مطرح شدن موضوع تشکیل دولت انتقالی در سوریه توسط مخالفان ، از طلاس به عنوان یکی از مهمترین گزینه های ریاست این دولت ، نام برده می شود.

این افسر ارشد که پدرش مصطفی طلاس به مدت 23 سال وزیر دفاع سوریه و از حلقه نزدیکان حافظ اسد رئیس جمهور سابق سوریه به شمار می رفت؛ از کودکی با بشار اسد رشد کرد و به عنوان یکی از نزدیک ترین مقامات به اسد شناخته می شد.

البته مناف طلاس در سخنرانی اخیر خود و برخلاف ده‌ها افسری که در 17 ماه گذشته از ارتش سوریه جدا شده بودند به صراحت از نظامیان سوریه نخواست تا از ارتش جدا شوند.

وی گفت: با دعای آمرزش و احترام به روح شهدای این انقلاب بزرگ، خواهان انجام اقداماتی برای حفظ وحدت سوریه و تضمین شروع در ساخت سوریه جدید هستم.

طلاس افزود: امروز به عنوان یک سوری، وظیفه داریم به یکدیگر اطمینان دهیم و فرصت را از دست این حکومت و هر کسی که بخواهد درگیری میان ما سوری ها را افزایش دهد بگیریم. این افسر ارشد جدا شده از حکومت سوریه افزود: سوریه بزرگتر از هر فردی است.

در همین ارتباط، برخی رسانه ها اعلام کردند خانم لمياء الحريريسفیر سوریه در قبرس از سمت خود استعفا کرده و به مخالفان اسد پیوسته است. به گفته رسانه ها، این سفیر به قطر سفر کرده است.

قبل از این هم سفیر سوریه در بغداد نیز با اعلام جدایی از حکومت دمشق به صف مخالفان پیوسته و به قطر رفته بود.

رویترز می نویسد: اکثریت افسران ارتش سوریه، از اقلیت علوی مذهب هستند که بشار اسد نیز یکی از آنهاست. افسران ارتش در 5 دهه گذشته پست های کلیدی حکومت را در دست داشتند. افسران سنی مذهب در ارتش معمول سمت های اداری برعهده دارند و دستگاه امنیتی که اکثریت آنها را علوی ها تشکیل می دهند نظارت بر این افسران را برعهده دارد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله