سعید مدنی از زندان دماوند به مرخصی آمد

اعزام سعید مدنی، پژوهشگر زندانی به 3 روز مرخصی

ملی مذهبی _ سعید مدنی، جامعه شناس و پژوهشگر زندانی، روز سه‌شنبه دوم مردادماه از زندان دماوند به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد.

مصطفی نیلی، وکیل دادگستری با اعلام این خبر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که آقای مدنی به مرخصی ۳ روزه اعزام شده است.

سعید مدنی در ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت و در دی‌ماه همان سال با اتهامات «تشکیل و اداره گروه‌های معاند نظام» به ۸ سال زندان و «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران» یک سال زندان و جمعا به ۹ سال زندان محکوم شد.

این پژوهشگر ارشد علوم اجتماعی در ۱۴ فروردین امسال به درخواست وزارت اطلاعات و با تمکین دادستانی به زندان دماوند تبعید شد.

به دنبال تبعید سعید مدنی به زندان دماوند، شماری از زندانیان سیاسی و عقیدتی محبوس در زندان اوین با انتشار بیانیه‌ای تبعید سعید مدنی به زندان دماوند را محکوم کرده آن را نشانه ادامه سرکوب سیستماتیک منتقدان جمهوری اسلامی دانستند.

سعید مدنی، روز ۳۰ فروردین در نامه‌ای از زندان دماوند به رئیس قوه قضائیه، در اعتراض به تبعیدش به زندان دماوند نوشت که «تبعید غیرقانونی است و هیچ چیز مانع از وفاداریم به مقاومت مدنی مردم نخواهد شد.»

سعید مدنی قهفرخی (زاده ۱۴ آذر ۱۳۳۹) جامعه‌شناس، پژوهشگر ارشد علوم اجتماعی، استاد دانشگاه و روزنامه‌نگار ایرانی است. او عضو گروه مسائل و آسیب‌های اجتماعی انجمن جامعه‌شناسی ایران و استاد و عضو گروه پژوهشی رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، سردبیر «فصلنامه علمی-پژوهشی رفاه اجتماعی» و از بنیان‌گذاران نشریهٔ توقیف شدهٔ ایران فردا است. او در اسفند ۱۳۷۸ همراه با برخی از اعضای شورای فعالان ملی-مذهبی بازداشت شده و به تحمل حبس محکوم شد.

سعید مدنی و همسرش، در ۱۷ دی ماه ۱۳۹۰ در خیابان دستگیر شده و نیروهای امنیتی همراه با او، به منزل شخصیش مراجعت کرده و برای چند ساعت خانه مورد بازرسی قرار دادند که در پی این تفتیش برخی وسایل شخصی او را ضبط کردند. همکاری با نهادهایی چون شورای هماهنگی راه سبز امید، کانون مدافعان حقوق بشر و کمیته پیگیری بازداشت‌های خودسرانه از اتهام‌های سعید مدنی در این پرونده بود.

سعید مدنی از سوی شعبه ۳۶ دادگاه انقلاب به ۶ سال زندان و ۱۰ سال تبعید به بندرعباس محکوم شد. دادگاه تجدیدنظر حکم کرده بود که وی باید ۴ سال از زندان خود را در زندان بندرعباس تحمل کند. در مجموع او باید ۵ سال حبس و ۲ سال تبعید را تحمل می‌کرد.

مدنی در اواسط زندانی بودن خود در اوین از این زندان به زندان رجایی شهر تبعید شد. وی در اسفند ۱۳۹۴ برای گذراندن دوران تبعید به بندرعباس فرستاده شد. مدنی در پاییز ۱۳۹۶ دوره محکومیتش را به پایان رساند و به تهران بازگشت.

مدنی در دی ماه ۱۴۰۰ قصد خروج از کشور را داشت که توسط نیروهای سپاه از سفر منع شد. او به دعوت دانشگاه ییل ایالات متحده آمریکا، برای گذراندن فرصت مطالعاتی به آمریکا سفر می‌کرد. مدنی به این ممنوعیت اعتراض کرد و نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه وقت نوشت. به گفته او،‌ ماموران امنیتی چند روز قبل از سفر او،‌ با وی صحبت کرده و سفر او را بلامانع توصیف کردند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله