واکنش‌ها به جنایت اسرائیل در اردوگاه النصیرات

اسرائیل دستکم در حمله به نصیرات ۵۵ فلسطینی را کشت/ ادعای ارتش اسرائیل درباره آزادی 4 اسیران اسرائیلی در غزه

ارتش اسرائیل شنبه ۸ ژوئن/ ۱۹ خرداد اعلام کرد چهار تن از «گروگان‌هایی که از اکتبر ۲۰۲۳ به غزه برده شده بودند» را «نجات» داده است. اطلاعیه ارتش اسرائیل گفت که این چهار گروگان در النصیرات بوده‌اند اما توضیح بیشتری در باره نحوه آزادی آنها نداد. پیش از این نظامیان اسرائیل سه تن از اسرای اسرائیلی را در غزه کشته بودند. بر اساس اخبار منتشر شده حماس و گروه‌های فلسطینی در حمله غیرمنتظره ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به شهرک‌های اشغالی ۲۵۰ اسرائیلی را اسیر کردند و با خود به غزه بردند. تا به حال ۱۱۶ تن از گروگان‌ها در تنها آتش‌بس کوتاه مدت مبادله شده‌اند و اسرائیل گفته جسد شش تن از آنها را پیدا کرده است. اسرائیل که از سوی نهادهای بین‌المللی از جمله عفو بین‌الملل آپارتاید توصیف می‌شود و به نسل‌کشی در غزه متهم است، شنبه ۸ ژوئن حملات شدید به اردوگاه نصیرات را ادامه داد. منابع محلی در غزه گفتند حداقل پنجاه و پنج تن در حمله به این اردوگاه آواره‌گان کشته شدند. اسرائیل هیچ‌ توضیحی در باره ارتباط حمله به نصیرات و «نجات چهار گروگان» خود نداد و تنها مقام‌های دولتی و نظامی اظهار خشنودی کردند. حملات مرگبار اسرائیل در حالی ادامه دارد رایزنی‌ها برای آتش‌بس همچنان بی‌نتیجه مانده است. اسرائیل از هفت اکتبر ۲۰۲۳ بیش از ۳۶ هزار فلسطینی را در نوار غزه کشته، بیش از ۸۰ هزار نفر را مصدوم کرده است و تمام ساکنان این باریکه را که پیش از هفت اکتبر بزرگترین زندان سرباز دنیا نامیده می‌شد، بی‌خانمان و بی‌جا کرده است.

پس از جنایت روز گذشته اسرائیل در مرکز غزه، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خواستار تشکیل جلسه فوق‌العاده شورای امنیت سازمان ملل شد تا این حمله مورد بررسی واقع شود.

خبرگزاری فلسطینی «وفا» گزارش داد: «در پاسخ به کشتار وحشیانه‌ای که نیروهای اسرائیلی صبح امروز در اردوگاه پناهجویان النصیرات انجام دادند، محمود عباس دستور داده است که نماینده فلسطین در سازمان ملل درخواست تشکیل یک جلسه اضطراری در شورای امنیت بدهد تا تبعات این خونریزی بررسی شود.»

بنا بر این گزارش، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در این جلسه سعی دارد با بحث درباره اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه، این رژیم را وادار به پیروی از قوانین بین‌المللی کند، از جمله برقراری آتش‌بس.

در حمله روز گذشته رژیم اسرائیل به اردوگاه پناهندگان النصیرات در مرکز غزه، دست‌کم ۲۱۰ نفر به شهادت رسیدند و صدها تن نیز مجروح شدند. شبکه خبری سی.ان.ان نیز هفته گذشته گزارش داد جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی مدرسه سازمان ملل در اردوگاه النصیرات را که آوارگان فلسطینی در آن پناه گرفته بودند، هدف قرار داده و بیش از ۴۰ فلسطینی را به شهادت رساندند.

رسانه آمریکایی پس از بررسی تصاویر منتشرشده گزارش داد که در این حمله از بمب‌های هدایت‌شونده ساخت آمریکا استفاده شده است.

به گزارش ایسنا، اگرچه روشن نیست حمله امروز صهیونیست‌ها به النصیرات با چه مهماتی انجام شده، اما کارشناسان تسلیحاتی می‌گویند جنگ غزه نشان داده حتی استفاده از سلاح‌های کوچک‌تر یا مهمات هدایت‌پذیر هم به این معنا نیست که تمام حملات انجام‌شده با این سلاح‌ها قانونی هستند؛ زیرا جنگ غزه تا امروز تلفات غیرنظامی فراوانی داشته و بیش از ۳۶ هزار و ۸۰۰ فلسطینی به شهادت رسیده‌اند.

واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پیامی در شبکه ایکس نوشت: ۲۴۵ روز است که حملات مستمر، همه‌جانبه و مرگبار رژیم صهیونیستی علیه ساکنان تحت محاصره نوار غزه و کشتار دردناک زنان و کودکان آن ادامه دارد.

شنیع‌ترین جنایات بین‌المللی از جمله جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و جنایت نسل‌کُشی از طریق کشتار وسیع و گسترده شهروندان، زنان و کودکان، حمله به اردوگاه‌ها، مدارس، مساجد، بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها، کلیساها، قتل اسرا، قتل هدفمند خبرنگاران، استفاده از سلاح گرسنگی و قحطی مصنوعی، کوچاندن اجباری بیش از یک‌ میلیون نفر از مردم غزه، کشتار کارکنان سازمان‌های بین‌المللی فعال در امور بشردوستانه و …. بخشی از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در نوار غزه در طول ۲۴۵ روز گذشته است.

به دلیل بی‌عملی دولت‌ها و شورای امنیت سازمان ملل متحد نسبت به توقف جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان، مسئولیت ملت‌ها و نیز سازمان‌های مردم‌نهاد در حمایت از ملت مظلوم فلسطین افزایش می‌یابد. تحریم کالاها و شرکت‌های صهیونیستی آسان‌ترین کار اما بسیار مؤثر است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله