در پی بالا گرفتن تنش بین آنکارا و دمشق:

استقرار تانك‌هاي ارتش تركيه در مرزهاي سوريه

دولت آنكارا به دنبال انهدام جنگنده اين كشور توسط ارتش سوريه، اقدام با استقرار دست‌كم 15 تانك و خودروي زرهي در طول مرز خود با سوريه كرده است. هم‌پيمانان تركيه در ناتو، اقدام سوريه را غير قابل پذيرشدانسته و محكوم كردند اما از تهديد اين كشور به پاسخ متقابل نظامي خودداري كردند.

براساس گزارش رسانه‌هاي محلي در تركيه، دولت آنكارا به دنبال ساقط شدن جنگنده اين كشور توسط ارتش سوريه، اقدام به استقرار دست‌كم 15 تانك و خودروي زرهي در طول مرز خود با سوريه كرده است.

به گزارش ايسنا، به نوشته روزنامه هاآرتص، اين در حالي است كه بشار اسد، ‌رئيس‌ جمهوري سوريه روز سه‌شنبه گفت كه كشورش در وضعيت جنگيواقعي قرار دارد.

این در حالی است که اوايل روز سه‌شنبه، روسيه نيز عنوان داشت كه انهدام جنگنده تركيه توسط نيروهاي سوري نمي‌بايست به عنوان يك اقدام تحريك‌آميزتلقي شود و همينطور به قدرت‌هاي جهاني در خصوص اقدام سخت‌گيرانه‌تر عليه دمشق به بهانه اين حادثه هشدار داد.

اين واكنش نخستين واكنش مسكو پس از سقوط جنگنده ارتش تركيه توسط سيستم ضدهوايي سوريه در روز جمعه بود.

به گزارش عصر‌ایران هم‌پيمانان تركيه در ناتو، اقدام سوريه را غير قابل پذيرشدانسته و محكوم كردند اما از تهديد اين كشور به پاسخ متقابل نظامي خودداري كردند. تركيه همچنين برنامه‌ريزي كرده تا اين مساله را در شوراي امنيت سازمان ملل مطرح كند و هم‌اكنون نيز در اين رابطه نامه‌اي به شوراي امنيت ارسال كرده است.

وزارت امور خارجه روسيه در بيانيه‌اي گفت: آنچه كه مهم است اين است كه حادثه رخ داده به عنوان يك تحريك و يا اقدام از پيش برنامه‌ريزي شده توسط سوريه در نظر گرفته نشود. اين وزارتخانه عنوان داشت: بار ديگر از همه طرف‌ها مي‌خواهيم كه منحصرا در راستاي دستور كار طرح صلح كوفي عنان، فرستاده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب عمل كنند و دست به اقداماتي كه فراتر از محدوده آن باشد،‌ نزنند.

در ادامه اين بيانيه آمده است: اعتقاد داريم بهترين اقدام خويشتنداري و تعامل سازنده بين طرف‌هاي تركيه و سوريه به منظور شفاف ساختن شرايط رخ دادن اين حادثه است

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله