خطر اجرای حکم اعدام برای دستکم دو معترض

ارسال پرونده رضا رسایی و مجاهد کورکور به اداره اجرای احکام و احتمال اجرای اعدام

ملی مذهبی _ صفحه دادبان در شبکه اجتماعی «ایکس»، روز یکشنبه ۱۰دی۱۴۰۲، از ارسال پرونده‌های «رضا رسایی» و «مجاهد کورکور»، معترضان محکوم به اعدام به اداره اجرای احکام خبر داد.

دادبان که خبرهای حقوقی و گزارش‌های مربوط به زندانیان سیاسی را منتشر می‌کند، به نقل از منابع خود نوشت که پرونده رضا رسایی پس از تایید حکم «قصاص نفس» در دیوان عالی کشور، به دایره اجرای احکام دادگستری کل استان کرمانشاه ارسال شده است.

براساس این گزارش، پرونده رضا رسایی توسط «محمد رسول حق‌نجاتی»، قاضی بدوی صادر کننده حکم اعدام علیه رضا رسایی به اداره اجرای احکام فرستاده شده است.

دادبان همچنین درباره خطر اجرای حکم اعدام مجاهد کورکور، معترض اهل ایذه نیز هشدار داده و نوشته پرونده او نیز برای اجرا ارسال شده است.

نیروهای امنیتی در روز سه‌شنبه ۲۹آذر۱۴۰۱، با حمله مسلحانه به روستایی در اطراف ایذه، دو تن از جوانان معترض به نام‌های «محمود احمدی» و «حسین سعیدی» را کشته و مجاهد کورکور را نیز بازداشت کردند. رسانه‌های حکومتی، مجاهد کورکور را متهم کشته شدن کیان پیرفلک و دیگر کشته‌شدگان ۲۵آبان ایذه معرفی کردند.

حکم اعدام مجاهد کورکور در تاریخ ۱۸فروردین سال جاری درحالی توسط قوه‌قضاییه جمهوری اسلامی تایید شد، که خانواده پیرفلک بارها به‌صراحت نیروهای حکومتی را قاتل فرزندشان معرفی کرده‌اند.

رضا رسایی هم معترض ۳۴ ساله کرمانشاهی است که در مهر۱۴۰۲ از سوی شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان کرمانشاه به‌اتهام قتل عمد، به قصاص نفس محکوم شد.

خانواده رضا رسایی، در روز ۳دی پس از مراجعه به دیوان عالی کشور متوجه شدند حکم اعدام این زندانی سیاسی توسط دیوان  تایید شده است. بر‌اساس اطلاع ایران‌وایر، این حکم با فشار نیروهای سپاه در شعبه ۱۷ دیوان عالی کشور در ایران تایید شده است.

در رای صادر شده توسط دادگاه، رضا رسایی به‌‌اتهام قتل رییس اداره اطلاعات شهرستان صحنه در کرمانشاه، به اعدام محکوم شده است.

«نادر بیرامی»، رییس اداره اطلاعات شهرستان صحنه در تاریخ ۲۷آبان۱۴۰۱ در جریان یک تجمع اعتراضی در شهرستان صحنه و در جریان به خشونت کشیده شدن این اعتراضات، با حمله نیروهای امنیتی و انتظامی، کشته شد.

سازمان حقوق‌بشری عفو بین‌الملل، روز سه‌شنبه ۱۶آبان‌۱۴۰۲، در بیانیه‌ای نسبت به خطر اعدام «رضا رسایی» هشدار داده و نوشته بود وی در دوران بازداشت تحت «شکنجه» قرار گرفته و در دادگاهی «به‌شدت ناعادلانه» با اتهام قتل محاکمه و به اعدام محکوم شده است.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله