اردوغان میان تهران و ریاض میانجی گری می کند؟

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه برای دیدار با مقامات ارشد ایرانی وارد تهران شد. این در حالی است که وی ساعاتی قبل از پرواز به سمت ایران، با یک مقام ارشد عربستانی دیدار کرده بود. همین موضوع به شکل گیری گمانه هایی درباره محتوای سفر اردوغان و ارتباط وی با تحولات اخیر منطقه منجر شده است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه «حریت» ترکیه صبح امروز خبر داد که ساعاتی پیش از پرواز رئیس جمهور ترکیه به سمت تهران، محمد بن نایف، جانشین ولیعهد و وزیر کشور عربستان سعودی ضمن سفر به آنکارا با وی دیدار و گفت و گو کرده است.

این در حالی است که به نوشته این روزنامه، در برنامه دیدارهای روزانه اردوغان که در وبسایت رسمی ریاست جمهوری ترکیه منتشر می شود، از پیش اشاره ای به دیدار وی با بن نایف نشده بود. این مقام سعودی و هیئت همراه وی ساعت 6 بعدازظهر روز گذشته به وقت محل با هواپیمای اختصاصی به آنکارا رفته و در آنجا مورد استقبال وزیر کشور ترکیه قرار گرفته بود.

ساعتی بعد، خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی) گزارش داد که دیدار محمد بن نایف با اردوغان که در کاخ ریاست جمهوری ترکیه برگزار شد، یک ساعت و 40 دقیقه طول کشیده است. در این میان، آنچه بیش از هر چیز مورد توجه رسانه ها و به ویژه حریت قرار گرفته، انجام این دیدار درست در آستانه سفر رئیس جمهور ترکیه به ایران است.

در همین راستا، روفیز حافظ اوغلو، رئیس بخش اخبار عربی خبرگزاری «ترند» نیز در تحلیلی که امروز در وبسایت این خبرگزاری منتشر کرده احتمال داده که به جز موارد اعلام شده به طور رسمی، اردوغان قصد داشته باشد در سفر خود به نوعی اقدام به میانجی گری میان ایران و عربستان نیز بکند. روابطی که به ویژه طی هفته های اخیر و در پی حمله عربستان سعودی و متحدانش به یمن، تیره تر از گذشته نیز شده است.

بحث های مطرح در این زمینه هنوز در حد حدس و گمانه زنی است، اما با توجه به حمایت ترکیه از موضع عربستان و متحدانش در یمن از یک سو و سفر وزیر کشور سعودی به آنکارا از سوی دیگر، بعید نیست که این سفر در واقع حامل پیامی از سوی عربستان برای ایران نیز بوده باشد.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله