خبرگزاری فرانسه عنوان کرد:

ارتش آزاد سوریه متهم به دست داشتن در غارت کامیون‌های ترکیه‌

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که شماری از کامیونهای ترکیه به دست شورشیان مسلح سوری غارت و به آتش کشیده شدند.

به گزارش رادیوفردا، ده‌ها تن از رانندگان کامیون‌های ترک در حالی که با نگاه‌هایی خشمگین نیروهای ارتش آزاد سوریه –مخالفان مسلح بشار اسدرا می‌نگریستند، در خاک ترکیه مقابل ایستگاه مرزی باب الهوا میان این کشور با سوریه ایستادند. آنها تاکید می‌کردند که نیروهای ارتش آزاد سوریه پس از غارت محموله‌هایشان، کامیون‌هایشان را به آتش کشیدند.

کنترل گذرگاه باب‌الهوا جمعه پس از درگیری‌های خونین در استان ادلب سوریه، به دست مخالفان مسلح بشار اسد افتاد.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که رانندگان خشمگین در منطقه سیلواگازو در استان جنوبی هاتای ترکیه، مقابل گذرگاه باب الهوا تجمع کردند در حالی که از روز جمعه در انتظار باز پس گیری کامیون‌هایشان بودند. آنها کامیون‌های خود را در آن طرف مرز‌ها‌‌ رها کرده بودند و پس از حمله نیروهای ارتش آزاد سوریه و در دست گرفتن کنترل گذرگاه پس از درگیری با نیروهای دولتی حکومت بشار اسد، تنها توانسته بودند جان خود را نجات دهند.

یکی از این رانندگان که حسن عباس‌اغلو نام دارد، به خبرگزاری فرانسه گفته است: «از هفت سال پیش من از این گذرگاه فرش جابه جا می‌کنم. این بار با زحمت توانستم جان خود را نجات دهم

این راننده توانسته بود کامیون خود را که هیچ آسیبی به آن نرسیده بود، باز پس گیرد. اما محموله‌اش به طور کامل غارت شده بود. او می‌گوید که برای باز پس گیری کامیون خود مجبور شده مبلغ ۷۰۰ دلار به کسانی که آن را به تصرف خود در آورده بودند، پرداخت کند. او ارتش آزاد سوریه را متهم می‌کند که برای جلوگیری از غارت‌ها هیچ اقدامی انجام نداد.

پایه‌های ارتش آزاد سوریه را نیروهایی تشکیل داده‌اند که از ارتش دولتی این کشور جدا شدند. این گروه اصلی‌ترین گروه مسلح مخالفان نظام بشار اسد به شمار می‌آید. بسیاری از فرماندهان این ارتش در خاک سوریه در اردوگاهی نزدیک به گذرگاه باب الهوا مستقر هستند.

عباس اغلو نیروهای ارتش آزاد سوریه به چشم پوشی از غارتگران متهم می‌کند، در مقابل شماری از رانندگان این نیرو‌ها را متهم به دست داشتن در غارت‌ها می‌کنند. روز جمعه خبرنگار خبرگزاری فرانسه شماری از افراد مسلح را که کنترل منطقه باب الهوا را در دست دارند، مشاهده کرده که کامیون‌های ترک را تصرف کرده و محموله‌های آن را میان مردمی که از درگیری‌ها آسیب دیدند، توزیع می‌کنند.

چنگیز یکی دیگر از رانندگانی که در خط ترانزیت میان ترکیه و عربستان سعودی کار می‌کند و از سوریه عبور می‌کند گفته است: «تمان کامیون‌های ما به آتش کشیده شد. افراد مسلح در جریان درگیری‌ها کامیون‌های ما را ویران ساختند

جلال الدین لیکسز استاندار هاتای شنبه در کنفرانسی خبری در منطقه سیلواگازو گفت: «حدود ۳۰ کامیون ترکیه در طرف سوری به دام افتاند و در معرض غارت قرار گرفته‌اند. ۹ کامیون از این میان به آتش کشیده شدند و بقیه به صاحبانشان باز پس داده شدند

استاندار نیروهای ارتش آزاد سوریه را متهم به غارت این کامیون‌ها نکرد. او در این باره اظهار داشت: «خبرهای به ما رسیده مبنی بر اینکه کامیون‌های ما به دست گروه‌های قاچاق غارت شده و به آتش کشیده شدنداو همچنین از شهروندان ترکیه خواست به سوریه نروند.

در سال‌های اخیر تا زمان آغاز اعتراض‌های سوریه، روابط میان این کشور و ترکیه حسنه بود. اما با آغاز درگیری‌ها، دولت ترکیه از حکومت بشار اسد به دلیل سرکوب اعتراض‌ها به شدت انتقاد کرد. این مساله باعث تیرگی در روابط دو طرف شد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله