از هفتم اکتبر، اسرائیل بیش از ۳۵ هزار فلسطینی را در نوار غزه کشت

ادامه حملات به رفح و جبالیا؛ آفریقای جنوبی می‌گوید اسرائیل مرتکب نسل‌کشی شده

ملی مذهبی _ به گزارش الجزیره، حماس گفته که به مقابله با تهاجم زمینی به رفح و دیگر مناطق غزه ادامه می‌دهد، «صرف نظر از این‌که تجاوز چقدر طول خواهد کشید و بدون توجه به شکل آن.»

به گزارش زمانه، حمله نظامی ارتش اسرائیل به جنوب رفح در حالی ادامه دارد که تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار غیرنظامی از این منطقه مجبور به فرار شده‌اند. درگیری‌ها بین شبه‌نظامیان گروه حماس با ارتش اسرائیل هم‌چنان در جبالیا، شمال غزه و در جنوب رفح ادامه دارد.

الجزیره نیز گزارش کرده که اسلام خمایسی، فرمانده تیپ‌های جنین در حمله موشکی اسرائیل به اردوگاه آوارگان جنین در کرانه باختری رود اردن کشته و هشت تن دیگر زخمی شدند.

ارتش اسرائیل هم می‌گوید که نیروهایش به عملیات خود در شمال و جنوب غزه ادامه می دهند و جت‌هایش در روز جمعه ۲۸ اردیبهشت/۱۷ مه، ۷۰ هدف را در سراسر غزه هدف قرار دادند.

ارتش اسرائیل هم‌چنین گزارش کرده که نیروهای زمینی ارتش این کشور شبه‌نظامیان حماس را در نبرد در شرق رفح و جبالیا کشتند.
پیش از این گروه‌های امدادی هشدار داده بودند که حمله نظامی اسرائیل به رفح، جایی که قبلاً به فلسطینی‌ها گفته بود که در آنجا پناه بگیرند، فاجعه انسانی ایجاد می‌کند و تاکنون بیش از ۶۳۰ هزار نفر را آواره کرده و کمک‌های حیاتی به نوار را قطع کرده است.

اسرائیل اما روز جمعه در دادگاه بین المللی دادگستری از ضرورت نظامی حمله خود به غزه دفاع کرد و از قضات خواست تا درخواست آفریقای جنوبی برای دستور توقف عملیات در رفح و عقب‌نشینی از فلسطین را رد کنند.

آفریقای جنوبی از دادگاه عالی سازمان ملل خواست تا دستور توقف حملات اسرائیل به رفح را صادر کند و گفت که این «بخشی از پایان بازی است تا غزه به‌طور کامل نابود شود».

تیم حقوقی آفریقای جنوبی که روز جمعه ۱۷ مه، پرونده خود را برای اقدامات اضطراری جدید مطرح کرد، عملیات نظامی اسرائیل را به عنوان بخشی از یک طرح نسل‌کشی با هدف نابودی مردم فلسطین معرفی کرد.

ووسیموزی مادونسلا، سفیر آفریقای جنوبی در هلند، از دادگاه درخواست کرد که به اسرائیل دستور دهد «فورا، به طور کامل و بدون قید و شرط، ارتش اسرائیل را از کل نوار غزه خارج کند.»

آفریقای جنوبی آخرین درخواست خود را برای اقدام اضطراری در پاسخ به حمله نظامی اسرائیل به رفح در لبه جنوبی غزه، پناهگاهی برای نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری این سرزمین که از حملات اسرائیل به سمت شمال گریختند، ارائه کرد.

گیلاد نوام، مقام وزارت دادگستری اسرائیل، پرونده آفریقای جنوبی را که اسرائیل را به نقض کنوانسیون نسل‌کشی متهم می کند، «کاملاً جدا از واقعیت‌ها و حقایق» خواند.

نماینده اسرائیل همچنین گفت آفریقای جنوبی با اقدامات خود اتهام نسل‌کشی را به سخره می‌گیرد.

این کنوانسیون همه کشورها را ملزم می‌کند تا برای جلوگیری از نسل‌کشی اقدام کنند و دیوان بین‌المللی دادگستری، که به عنوان دادگاه جهانی نیز شناخته می‌شود، که به اختلافات بین دولت‌ها رسیدگی می‌کند، به این نتیجه رسیده است که آفریقای جنوبی این حق را دارد که شکواییه‌اش را مطرح کند.

انتظار می‌رود دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه هفته آینده در مورد درخواست اقدامات اضطراری تصمیم‌گیری کند.
رفح آخرین پناهگاه مردم غزه است. سازمان‌های بین‌المللی می‌گویند حمله‌ی زمینی اسرائیل به این شهر فاجعه‌ای بشری در پی خواهد داشت.

از هفتم اکتبر تاکنون، اسرائیل بیش از ۳۵ هزار فلسطینی را در نوار غزه کشته است.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله