وزارت کشور مسمومیت در مدارس را به معترضان نسبت داد

ادامه اعتراض به مسمومیت‌ دانش آموزان؛ افرادی شناسایی و دستگیر شدند

ملی مذهبی _ در حالی که اخبار و گزارش‌ها همچنان از موارد تازه مسمومیت‌های سریالی در مدارس ایران حکایت دارد، مقامات مسئول می‌گویند هنوز موفق به یافتن عاملان این حوادث نشده‌اند. همزمان شماری از معلمان و والدین دانش‌آموزان در شهرهای مختلف و در مقابل ادارات آموزش و پرورش استان‌ها دست به برپایی تجمع اعتراضی زده‌اند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در نخستین اظهار نظر خود این مسمومیت‌ها را «جنایت» خوانده و گفته است اگر مسمومیت دانش‌آموزان اثبات شود، عاملانش باید مجازات شوند.

همزمان یک نماینده مجلس ایران اعلام کرده است تا کنون به بیش از ۲۳۰ مدرسه حمله شده و بیش از ۵ هزار دانش‌آموز مصدوم شده‌اند.این در شرایطی است که کاخ سفید با محکوم کردن مسمومیت‌های سریالی در مدارس ایران گفته است این حوادث می‌تواند در دستور کار کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل ویژه اعتراضات ایران قرار گیرد.

وزارت کشور جمهوری اسلامی با صدور سومین بیانیه درباره مسمومیت سریالی دانش‌آموزان در مدارس، اعلام کرد تعدادی از افراد دخیل در این حوادث در شش استان شناسایی و دستگیر شده‌اند.

پیش از این معاون امنیتی وزیر کشور خبر از دستگیری چند نفر در پنج استان ایران داده و گفته بود، “برخی موارد هم که جنبه غیرمعاندانه داشته ارشاد شده‌اند.”

در سومین بیانیه وزارت کشور به شناسایی و دستگیری افرادی در شش استان خوزستان، آذربایجان غربی، فارس، کرمانشاه، خراسان و البرز اشاره شده که به “تهیه مواد تحریک‌کننده و انتشار آن در بین دانش‌آموزان اقدام کرده بودند.”بر اساس این بیانیه گفته شده، “سه نفر از یکی از تیم‌های چهار نفره‌ای که دستگیر شدند، دارای سوء‌سابقه از جمله فعالیت در اغتشاشات اخیر هستند و ارتباط آنان با رسانه های معاند خارجی که نقش برجسته‌ای در جنگ ترکیبی اخیر داشته‌اند، محرز شده است.”

وزارت کشور و نهادهای حکومتی در ایران تنها سه ماه بعد از شروع موج مسمومیت در مدارس و پس از آن که موجی از نگرانی و هراس بخش عمده جامعه ایران را دربرگرفت به این مسئله وارد شده‌اند و حالا، یعنی یک روز بعد از سخنرانی علی خامنه‌ای در باره “ضرورت برخورد با عوامل جنایت” از شماری بازداشت در استان‌های مختلف خبر می‌دهند، بازداشت‌هایی که بلافاصله با معترضان در ارتباط قرار داده شده‌اند.

در ادامه بیانیه سوم وزارت کشور در توضیح یکی از این حملات آورده شده است: «یکی از اعضای این تیم با انتقال مواد تحریک کننده از طریق فرزند خود به داخل مدرسه و انتشار آن در بین دانش‌آموزان، پس از بروز بدحالی تعدادی، بلافاصله به تهیه فیلم از آنان در داخل مدرسه و بیمارستان اقدام کرده و صحنه بدحالی دانش آموزان را برای رسانه‌های معاند ارسال می‌کند تا در راستای سناریوی ایجاد هراس و دلهره در دانش آموزان و به تعطیلی کشاندن مدارس بهره‌برداری شود.»

دیگر مقامات رسمی حکومت نیز از پیش از این بیانیه که در آن به روشنی گفته شده است، افراد دستگیر شده به ارتباط با “عوامل خارجی” متهم هستند، موضعی مشابه داشتند.

هم‌زمان با انتشار بیانیه وزارت کشور، سخنگوی فراجا هم از جزئیات شناسایی و دستگیری پنج نفر از عوامل مسمومیت دانش‌آموزان در لارستان خبر داد.

‌سردار سعید منتظرالمهدی هویت افراد دستگیر شده را دو مرد ۵۰ و ۲۲ ساله و سه زن اعلام کرده و گفته است: «این افراد به صورت تیمی اقدامات خود را انجام می‌دادند و طی روزهای اخیر با پرتاب گاز نیتروژن به داخل هفت مدرسه در شهرستان لارستان باعث بد حالی ۵۳ نفر از دانش‌آموز شده بودند.»

از آغاز حملات به مدارس شهرهای مختلف در ایران و عدم پاسخگویی روشن مسئولان جمهوری اسلامی و در مقابل ابراز نگرانی بسیاری از نهادهای بین‌المللی و مقامات غربی ، بسیاری از مقامات رسمی عامل این موضوع را “دشمن” اعلام کرده بودند.

از سوی دیگر با ادامه حملات گازی به مدارس شهرهای مختلف ایران، در تازه‌ترین گزارش‌ها، خبر مراجعه ۸۰ دانش‌آموز دیگر به بیمارستان‌های خوزستان در پی مسمومیت‌های روز سه شنبه ۱۶ اسفند منتشر شده است.

بیش از ۵۰ انجمن علوم پزشکی ایران ابراز نگرانی کردند

درحالی که مسمومیت‌های سریالی ادامه دارد و خانواده‌ها دست به اعتراضات مختلف دست کم در ۲۰ شهر ایران زده‌اند، جمعی از انجمن‌های علمی داخل ایران نیز درباره خطرات جسمی و روانی مسمومیت‌های اخیر دانش‌آموزان بیانیه‌ای صادر کردند.بیش از ۵۰ انجمن مختلف علوم پزشکی که امضاکننده این بیانیه هستند با محکوم کردن این حملات، اقداماتی را برای جلوگیری از تکرار این مسئله پیشنهاد کرده‌اند.در یکی از این پیشنهادات از وزارت بهداشت خواسته شده تا از همه ظرفیت‌های تخصصی و فوق تخصصی برای تعیین علت طبی بروز این علائم و نشانه‌ها و اطلاع رسانی شفاف استفاده کند.

همچنین در این بیانیه از خطر برخورد قهری و خشونت‌آمیز با خانواده‌های آسیب‌دیدگان که ممکن است به شرایط بوجود آمده معترض باشند، اشاره شده است.

مولانا عبدالحمید: عوامل مسمومیت های سریالی از درون سیستم هستند

از سوی دیگر در ادامه اعلام نگرانی مسئولان و مقامات مختلف در این‌باره، مولانا عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در توئیتی حاکمیت را به دست داشتن در مسمومیت‌های سریالی متهم کرد و با درخواست تعطیلی مدارس نوشت: «تامین امنیت دانش‌آموزان و مدارس وظیفه حاکمیت است. با توجه به ناتوانی حاکمیت در انجام این وظیفه و اولویت سلامتی و امنیت دانش‌آموزان و معلمان و دغدغه عمومی در رابطه با جنایت مسمومیت که احتمالا عوامل آن از درون سیستم هستند، تا روشن‌شدن وضعیت، مدارس را تعطیل کنند.»

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله