سران و اعضای مهم اخوان بازداشت شدند

اخوان المسلمین تحت فشار سنگین ارتش مصر

به نظر می رسد تاریخ مصر در حال تکرار است و ارتش این بار هم قصد دارد جریان اخوان را تحت شدید ترین فشارها قرار دهد. این در حالی است که اخوانی ها معتقد هستند کودتای نظامی واقعی رخ داده است.

ارتش مصر یک روز پس از برکناری محمد مرسی رئیس جمهوری این کشور علیه رهبری گروه او، اخوان المسلمین، وارد عمل شده است.

به گزارش بی بی سی آقای مرسی و همچنین شماری از چهره های ارشد این گروه اسلامگرا در بازداشت به سر می برند. ارتش همچنین در جستجوی صدها نفر از اعضای دیگر این گروه است.

از قول چهره های ارشد اخوان المسلمین و شاخه سیاسی آن، حزب آزادی و عدالت، نقل شده است که با مراجع تازه قدرت کار نخواهند کرد اما دست به سلاح نخواهند برد و پیروان خود را هم تشویق به این کار نخواهند کرد.

تلاطم در مصر پس از چند روز تجمع های گسترده علیه آقای مرسی و اخوان در اعتراض به آنچه دنبال کردن یک دستور کار اسلامی و ناکامی در رسیدگی به مشکلات اقتصادی خوانده می شود روی می دهد.

حدود ۵۰ نفر از زمان شروع ناآرامی ها در روز یکشنبه کشته شدند و خبرنگاران می گویند که نگرانی در مورد رویارویی گروه های هوادار و مخالف مرسی همچنان ادامه دارد.

ائتلافی از احزاب اسلامی – ائتلاف ملی در حمایت از مشروعیت – خواستار اعتراض انبوه پس از نماز جمعه این هفته در محکومیت اقدامات ارتش شده اند.

بعضی از بازداشت شدگان از جمله آقای مرسی به “توهین به قوه قضاییه” متهم شده اند و دفتر دادستانی عمومی به خبرگزاری فرانسه گفت که حکم ممنوعیت سفر ۳۵ عضو ارشد اخوان صادر شده است.

پخش برنامه های چندین ایستگاه تلویزیونی نزدیک به اخوان نیز قطع شده است و گفته می شود که یک چاپخانه دولتی از چاپ یک روزنامه حزب آزادی و عدالت خودداری می کند.

نیروهای امنیتی به دفتر الجزیره در مصر یورش برده اند و خدمه آن را بازداشت کرده اند؛ اقدامی که شبکه ماهواره ای الجزیره محکوم کرده.

گروه حقوق بشر عفو بین الملل این اقدامات را “ضربه ای به آزادی بیان” خوانده است.

روز پنجشنبه جت های جنگنده در آسمان آلوده قاهره با دود ردی از چند قلب به جا گذاشتند که نشانه جشن پیروزی در پی برکناری محمد مرسی بود.

اما در سراسر شهر هواداران سرخورده اخوان در اعتراض به آنچه خیانت به فرآیند دموکراتیک می دانند تحصن کردند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله