رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی از بحران در واحدهای تولیدی خبر داد

اخراج یک میلیون کارگر قراردادی در طول هشت ماه

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی سراسر کشور از اخراج یک میلیون کارگر قراردادی از ابتدای سال جاری تاکنون در واحدهای تولیدی کشور خبر داد.

فتح‎الله بیات در گفت‌وگو با راه دانشجو تعداد کارگران قراردادی را 8 میلیون نفر در سراسر کشور اعلام کرد و خاطرنشان کرد: هم‌اکنون اکثر واحدهای تولیدی کشور به مواد اولیه وارداتی وابسته هستند از این رو با افزایش فشارهای تحریم از ابتدای سال جاری تاکنون این واحدهای تولیدی به تبع توقف تولیدات خود مجبور به اخراج کارگران قراردادی شده‌اند.

این فعال کارگری با اشاره به وضعیت اسفناک کارگران در واحدهای تولیدی سراسر کشور تصریح کرد: فارغ از کارگران اخراج شده کارگرانی هم که در واحدهای تولیدی فعالیت می‌کنند که حقوق معوقه خود را هر 4 ماه یکبار از کارفرمایان دریافت می‌کنند.

بیات با انتقاد از سیاست سازمان تامین اجتماعی در خصوص عدم ارائه آمار تعداد مراجعین برای دریافت بیمه بیکاری یادآور شد: سازمان تامین اجتماعی به منظور کاهش بحران جامعه کارگری آمار دقیقی را از تعداد مراجعین برای دریافت بیمه بیکاری ارائه نمی‌کند.

وی با اشاره به نوسانات اخیر نرخ ارز تصریح کرد: نوسانات اخیر نرخ ارز باعث شده تا موازنه دخل و خرج زندگی کارگران به‌شدت برهم بخورد. در نتیجه تشدید نوسانات نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی زندگی کارگران دچار مشکل شده است به طوری که دیگر هیچ نیروی انسانی نمی‌تواند با اضافه کاری و یا داشتن کار دوم و سوم هزینه‌های ابتدایی یک زندگی ساده را تامین کند.

این فعال کارگری با یادآوری اینکه برای سال‌های متوالی همواره میان درآمد و هزینه مزد بگیران اختلاف وجود داشته است، افزود: از حدود یک سال پیش با آغاز روند صعودی بهای ارز فشار بر طبقه مزدبگیر افزوده شده‌ است.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با تاکید بر اینکه دولت و سایر عوامل تاثیرگذار بر بازار ارز تهران باید هرچه زودتر نسبت به تثبیت نرخ ارز و افزایش ارزش پول ملی اقدام کنند افزود: در صورت ادامه وضع موجود باید دستمزد نیروی کار نیز متناسب با بهای هزینه‌های روز افزایش یابد.

 

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله