معاون وزير خارجه ايران:

احتمال بازديد اعضای جنبش غیرمتعهد از پارچين

محمدمهدی آخوندزاده، معاون بين‌الملل وزارت امور خارجه ايران، روز دوشنبه ششم شهريور گفت در صورت صلاح ديد مسئولان، ایران آمادگی دارد تا زمينه بازديد ديپلمات های کشورهای عضو جنبش عدم تعهد از سايت نظامی پارچين را فراهم کند.

محمد مهدی آخوندزاده به «باشگاه خبرنگاران جوان» درباره احتمال بازديد نمايندگان کشورهای عضو جنبش عدم تعهد از سايت نظامی پارچين گفتچنين بازديدی در نشست‌هايی از اين قبيل مرسوم نيست کمااينکه ضرورتی نيز برای بازديد از سايت های صنعتی و نظامی نيز وجود ندارد اما در صورت صلاحديد مسئولان، کشور ايران آمادگی برای چنين بازديدی را نيز دارا خواهد بود. در صورت صلاح‌ديد مسئولان جمهوری اسلامی ايران امکان بازديد دبير کل سازمان ملل از مراکز هسته‌ای ایران نيز وجود خواهد داشت

لازم به ذکر است که بن کی مون اعلام کرده است برنامه‌ای برای بازدید از پارچین ندارد.

به گزارش رادیوفردا، در حالی ايران از پيشنهاد بازديد از سايت نظامی پارچين خبر داده که سه روز پيش از اين در جريان مذاکرات ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی در وين با در خواست آژانس بين المللی انرژی اتمی برای بازديداز اين سايت مخالفت کرد.

مذاکرات ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی در روز جمعه سوم شهريورماه در وين بدون دستيابی به توافقی پايان يافت و هرمان ناکارتس، رئيس هيات مذاکره‌کننده آژانس، نيز گفت که اختلافات بين ايران و آژانس همچنان پابرجاست.

طبق اين گزارش، هرگونه بازدید ديپلمات های عضو جنبش عدم تعهد از پارچين تاثير ناچيزی در کاهش نگرانی ها درباره فعاليت های احتمالی ايران در اين سايت خواهد داشت چرا که بازدیدکنندگان نه بازرس، که مقام بازدید کننده هستند.

فريدون عباسی،رئيس سازمان انرژی اتمی ايران، روز يکشنبه با تاکيد بر شفاف بودن فعاليت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی گفته بود، ايران مشکلی با بازرسی‌های آژانس بين‌المللی انرژی اتمی ندارد، ولی اين آژانس «بايد برای بازديد از مناطق مورد نظرش استدلال کافی داشته باشد

در همين حال طی روزهای اخير برخی ديپلمات های غربی به خبرگزاری رويترز گفته اند که طبق تصاوير ماهواره‌ای تازه، ايران پاکسازی سايت پارچين را شروع کرده و اکنون در مراحل پايانی است.

آژانس بين‌المللی انرژی اتمی خواهان بازرسی از سايت نظامی پارچين در ايران است و اعلام کرده است که تصاوير ماهواره‌ای احتمال عمليات پاکسازی و خاک‌برداری در اين منطقه را نشان می‌دهند و به همين دليل بايد در اين زمينه تحقيق شود.

ايران در مقابل می‌گويد پارچين نه سايت هسته‌ای، که سايت نظامی است، و هيچ کار پاکسازی‌ای نيز در آن صورت نگرفته است.

کشور های غربی از احتمال وجود ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای ايران ابراز نگرانی می کنند و خواستار شفاف‌سازی جمهوری اسلامی در اين خصوص شده است.

با اين‌ حال ايران همواره بر صلح‌آميز بودن فعاليت‌های هسته‌ای خود تأکيد کرده است و دستيابی به انرژی هسته‌ای را حق مسلم خود می‌داند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله