پس از سپری کردن بیست سال حبس خانگی

آنگ سان سوچی صاحب کرسی پارلمان شد

ٓبر اساس اخبار خبرگزاری‌های بین‌المللی نتايج اوليه شمارش آرای انتخابات ميان دوره‌ای پارلمانی در برمه نشان می‌دهد آنگ سان سوچی رهبر عمده‌ترین گروه اپوزسیون این کشور موفق به کسب کرسی در انتخابات اخیر پارلمانی این کشور شده است.

البته نتايج اوليه این رای گیری هنوز از سوی کميسيون انتخابات برمه تاييد نشده است. قرار است نتايج نهايی انتخابات تا يک هفته ديگر مشخص شود.

این در حالی است که طرفداران آنگ سان سوچی اعلام کرده‌اند رهبر ایشان موفق به ورود به پارلمان این کشور شده است.

مردم  برمه، روز يکشنبه پای صندوق های رای رفتند تا ۴۶ نماينده را برای انتخابات ميان‌دوره‌ای پارلمان اين کشور انتخاب کنند.

به گفته بسیاری از ناظرین بین‌المللی این انتخابات با وجود فاصله فراوان با یک انتخابات آزاد اما آزادترين انتخابات در سال‌های گذشته در برمه شناخته بوده است است با اين حال آنگ سان سوچی، برجسته‌ترين مخالف دولت برمه می‌گويد نمی‌تواند اين انتخابات را آزاد و عادلانه تلقی کند اما برای تثبيت فرآيند دموکراسی در آن شرکت کرده است.

آنگ سان سوچی و شماری از مقام های بلندپايه حزب اتحاد ملی برای دموکراسی بارها از وقوع تقلب از جمله خريد رای مردم و تخلف در ثبت اسامی افراد واجد شرايط رای دادن در انتخابات اخیر شکايت کرده‌اند.

سخنگوی حزب اتحاد ملی برای دموکراسی می گويد تا اواسط روز يکشنبه حدود پنجاه شکايت در مورد نقض قانون در اين انتخابات به وزارت کشور ارائه شده است. او می‌گويد بعضی از برگه‌های رای مهر کميسيون انتخابات را نداشته‌اند و احتمال باطل شدن آنها زياد است.

با اين حال وزارت امور خارجه برمه اعلام کرده است که برای اولين بار به ديپلمات‌ها و نمايندگان بين‌المللی اجازه داده شده تا بر روند انتخابات و شمارش آرا نظارت کنند و به خبرنگاران هم اجازه داده شده تا روند انتخابات امروز را در رسانه ها منعکس کنند.

ايالات متحده و اتحاديه اروپا وعده داده اند در صورتی که انتخابات سالم و عادلانه برگزار شود، اين اتحاديه در تحريم های اعمال شده عليه برمه بازنگری خواهند کرد. تحريم‌ها عليه برمه در نتيجه نقض حقوق بشر در اين کشور طی دو دهه گذشته اعمال شده است.

لازم به ذکر است آنگ سان سوچی تا چندی پیش به مدت بیست سال در حبس خانگی بوده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله