معاون وزارت خارجه روسیه

آمادگی مسکو برای مذاکره با رهبر مخالفان اسد

روسیه گفته است در تلاش برای پایان دادن به بحران در سوریه، به دولت این کشور توصیه کرده با مخالفان گفتگو کند و خود نیز در نظر دارد با رهبر مخالفان و کشورهای غربی مذاکره کند.

به گزارش بی بی سی  مخائیل بوگدانوف،معاون وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری روسی ریانووستی گفته‌است دولت او از احمد معاذ‌ الخطیب، رئیس ائتلاف ملی سوریه، دعوت کرده‌است تا برای تبادل نظر جهت پایان دادن به خشونت در سوریه، با مقامات روسی دیدار کند. همزمان، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه نیز اظهار داشته که در ملاقات با نمایندگان دولت سوریه در روز گذشته، به مقامات آن کشور توصیه کرد برای یافتن راه حلی مسالمت‌آمیز برای بحران کنونی، با مخالفان گفتگو کنند.

به گزارش ریانووستی، آقای بوگدانوف گفته‌است که دعوتنامه شرکت در مذاکرات تسلیم رئیس ائتلاف ملی سوریه شده و افزوده که مذاکرات می تواند در مسکو یا در محل دیگری، مانند قاهره یا ژنو برگزار شود.

“ائتلاف ملی نیروهای انقلابی و مخالف سوریه” متشکل از شخصیت‌ها و گروه‌های مخالف حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، در ماه نوامبر و در پی برگزاری اجلاس دوحه، قطر، تشکیل شد.

هدف ائتلاف ملی، ایجاد وحدت بین گروه‌های مخالف حکومت و نظارت بیشتر بر فعالیت نظامی علیه حکومت بشار اسد در داخل سوریه اعلام شد و تشکیل آن از جمله پیش شرط‌های تلویحی شماری از کشورهای غربی و عرب برای ادامه و افزایش حمایت مادی از نیروهای مخالف بود.

در حالی که تعدادی از کشورهای جهان، از جمله بسیاری از کشورهای عرب و قدرت‌های غربی این ائتلاف را به عنوان “تنها نماینده مشروع کشور سوریه” یا “تنها نماینده مشروع مردم سوریه” مورد شناسایی قرار داده‌اند، روسیه این اقدام را به شدت تقبیح کرده و بر به رسمیت شناختن حکومت کنونی سوریه تاکید نهاده‌است.

با این همه، به گفته ناظران، ادامه و تشدید درگیری سنگین نظامی بین ارتش و نیروهای مخالف در داخل سوریه که به نظر می‌رسد امید به پیروزی نظامی حکومت بر مخالفان را کاهش داده‌، باعث شده‌است تا روسیه در هفته‌های اخیر به فعالیت‌های گسترده‌ای برای حل این بحران از طریق مصالحه بین دو طرف روی آورد.

ادامه حمایت بی قید و شرط از سوریه می تواند موقعیت آتی روسیه در منطقه را به مخاطره اندازد.

روسیه که دارای روابط سیاسی، تجاری و نظامی نزدیکی با حکومت فعلی سوریه است، تا کنون با استفاده از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل از تشدید فشار بین المللی بر این حکومت جلوگیری کرده‌است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله