دست‌کم۳ شهروند دیگر فرانسه همچنان در ایران زندانی‌ هستند

آزادی لویی آرنو، شهروند فرانسوی زندانی در ایران ؛ تشکر فرانسه از عمان

ملی مذهبی _ امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه شامگاه چهارشنبه ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) با انتشار پستی در شبکه اجتماعی اکس (توئیتر سابق) از آزادی لویی آرنو از زندان در ایران خبر داد.

مکرون نوشت که “لویی آرنو آزاد شد” و افزود: « او فردا بعد از مدتی طولانی در زندان ایران دوباره در فرانسه خواهد بود.» رئیس جمهوری فرانسه از عمان برای ایفای نقش در آزادی این شهروند فرانسوی تشکر کرد. او همچنین خواستار آزادی فوری “سیسیل، ژاک و اولیویه” سه شهروند دیگر زندانی این کشور در ایران شد.

اشاره مکرون به سیسیل کوهلر معلم و فعال صنفی و شریک زندگی‌اش ژاک پاریس است که با ویزای گردشگری به ایران سفر کرده بودند و در روز ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ بازداشت شدند.

قوه قضائیه ایران اواسط سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که آنها رسما به “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور” متهم شده‌اند، اما وضعیت محاکمه آنها معلوم نیست.

درباره نفر سوم به نام “الیویه” که مکرون از او نام برده اطلاعاتی در دست نیست.

بازداشت هم‌زمان با آغاز جنبش مهسا

لویی آرنو که در چارچوب جهانگردی به ایران رفته بود در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۲ بازداشت شد. مقامات ایرانی او و چند گردشگر دیگر اروپایی را متهم به شرکت در اعتراضات جنبش “زن، زندگی آزادی” کردند. دیگر گردشگران اروپایی بعد از مدت کوتاهی آزاد شدند.

لویی آرنو پس از برگزاری چند جلسه دادگاه “بدون حضور وکلایش” در آبان سال گذشته به اتهام “تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی”  به پنج سال زندان محکوم شد. دولت فرانسه این حکم را “غیر‌قابل قبول” خواند و رد کرد.

به گزارش منابع دیپلماتیک، لویی آرنو روز چهارشنبه زندان اوین را ترک کرد و پس از انجام معاینات پزشکی با یک هواپیما عازم عمان شد.

سیلوی آرنو، مادر لویی آرنو در عکس‌العمل به خبر آزادی فرزندش گفت: «بسیار خوشحال هستم و این خوشحالی با آزادی و بازگشت سیسیل، ژاک و اولیویه تکمیل خواهد شد.»

پیشتر در ۲۲ اردیبهشت  سال جاری نیز برنار فیلان، شهروند فرانسوی-ایرلندی و بنجامین بریِ‌یر جهانگرد فرانسوی که در زندان وکیل‌آباد مشهد در بازداشت بودند،  آزاد شدند.

فریبا عادلخواه، پژوهشگر ایرانی-فرانسوی که در زمستان گذشته از زندان آزاد شد، ماه‌ها اجازه خروج از ایران را نداشت. او سرانجام موفق شد ایران را ترک کند و به فرانسه بازگردد.

دولت فرانسه بازداشت شهروندان خود را به‌ عنوان “گروگان‌گیری دولتی” اعلام کرده است.

سازمان‌های حقوق بشری می‌گویند جمهوری اسلامی برای گرفتن امتیاز از سایر کشورها از اقداماتی مثل بازداشت شهروندان استفاده می‌کند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله