محاکمه شهروند سوئد در ایران

آخرین جلسه دادگاه یوهان فلودروس؛ اتهام «فساد فی‌الارض»

ملی مذهبی _ خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه از برگزاری پنجمین و آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات یوهان هنریک نیلز فلودروس خبر داده‌اند. بر اساس این گزارش، در جلسه آخر این دادگاه که به ریاست قاضی افشاری و “با حضور هیئت قضات شعبه ۲۶، نماینده دادستان، متهم، وکلای متهم، مترجم رسمی و کاردار سفارت سوئد” برگزار شد، مهلتی یک هفته‌ای برای ارائه لایحه دفاعیات از سوی وکلای این شهروند سوئدی به دادگاه تعیین شد.

قاضی دادگاه ضمن اعلام ختم رسیدگی به پرونده، با وارد کردن اتهاماتی از قبیل سفر به اسرائیل و ارتباط با این کشور، مدعی شد که این اطلاعات “براساس کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، تحقیقات به عمل آمده، گزارش دستگاه امنیتی” و “رصد اطلاعاتی” به دست آمده است و اتهامات یوهان  فلودروس را “افساد فی‌الارض از طریق اقدام علیه امنیت کشور و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی” و همچنین “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت” عنوان کرد.

در این جلسه یکی از وکلای این شهروند سوئدی اظهار داشت که “شرح تفصیلی دفاعیات را در لایحه‌ای تقدیم دادگاه” خواهد کرد و وکیل دیگر نیز به دفاع از موکل خود پرداخت.

همچنین نماینده دادستان نیز با این ادعا که “اقدامات متهم در حوزه اطلاعاتی که به خارج از کشور منتقل کرده بسیار گسترده بوده”، این شهروند سوئدی را به ارتباط با اسرائیل متهم کرد و خواستار “صدور حکم اشد” در خصوص این پرونده شد.

فلودروس در ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ در سفری همراه با دوستانش به ایران، زمانی که قصد بازگشت به کشورش را داشت، بازداشت شد.

تا مدتها پس از بازداشت او، برخی از رسانه‌های اروپایی بدون نام بردن از فرد خاصی به موضوع بازداشت یک شهروند اروپایی در ایران اشاره کرده بودند. برای مثال روزنامه سوئدی  Aftonbladet در گزارشی به بازداشت فردی حدودا ۳۰ ساله اشاره کرده و دستگیری او را با محاکمه حمید نوری مرتبط دانسته بود.

یوهان فلودروس ۳۳ ساله، شهروند سوئد و کارمند اتحادیه اروپا که در بروکسل زندگی می‌کرد، از سال ۲۰۱۹ به عنوان دستیار کمیسر امور داخلی و مهاجرت اتحادیه اروپا مشغول به کار بوده و در سال ۲۰۲۱، به سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا منتقل شده بود.

فلودروس همچنین در زمینه خدمات عمومی آموزش فعال بوده و در یک کارزار تبلیغاتی برای جذب جوانان سوئدی به شغل‌های اتحادیه اروپا نیز حضور داشته است.

روابط دیپلماتیک میان سوئد و ایران از سال ۲۰۱۹ که سوئد حمید نوری، یک مقام سابق جمهوری اسلامی را به دلیل نقشش در اعدام دسته‌جمعی و شکنجه زندانیان سیاسی در دهه ۱۳۶۰ دستگیر کرد، پرتنش بوده است.

بر اساس رأی دادگاه تجدیدنظر در استکهلم در روز سه‌شنبه ۱۹ دسامبر (۲۸ آذر) حکم حبس ابد حمید نوری بابت دو اتهام “جنایت جنگی” و “قتل” تایید شد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله